Dunav u porastu, Morava u opadanju

Na Savi kod Jamene, Sremske Mitrovice i Šapca vodostaji se nalaze iznad granica vanredne odbrane od poplava sa tendencijom manjeg usporenog opadanja.

Izvor: B92

Nedelja, 18.05.2014.

18:38

Default images

Kod Beograda će vodostaj biti u manjem porastu i kretaće se između granica redovne i vanredne odbrane od poplava, objavio je Republički hidrometeorološki zavod.

Na donjem toku Kolubare, kod Obrenovca, naredna 24 sata vodostaji će imati tendenciju sporijeg opadanja.

Na Mlavi i Peku vodostaji su u opadanju i nalaze se iznad granice vanredne odbrane od poplava sa tendencijom opadanja.

Na nizvodnom delu Mlave, kod Bratinca, došlo je do proboja nasipa i naredna 24 sata vodostaji će biti u stagnaciji i sporom opadanju. Na Belom Timoku kod Zaječara i na Crnom Timoku kod Gamzigrada vodostaji su u opadanju.

Na Dunavu od Bezdana do Slankamena vodostaji će se približiti granicama redovne odbrane od poplava od 21. do 23. maja, nizvodno će biti u porastu i kretaće se između granica redovne i vanredne odbrane od poplava.

Na Velikoj Moravi kod Chuprije i Bagrdana vodostaj se nalazi iznad granice vanredne odbrane od poplava, a kod Varvarina iznad redovne odbrane sa tendencijom opadanja. Na Jasenici vodostaj je iznad granice vanredne odbrane od poplava sa tendencijom opadanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: