Apel: Studenti, pomozite

Studentska konferencija univerziteta Srbije pozvala studente da se odazovu pozivu Vlade Srbije i uključe se u pomoć i spasavanje u ugroženim područjima.

Izvor: B92

Petak, 16.05.2014.

19:53

Default images

Studentska konferencija univerziteta Srbije pozvala je večeras sve akademce da pokažu solidarnost, humanost i hrabrost i odazovu se pozivu Vlade Srbije za pomoć gradovima koji su ugroženi zbog poplava.

"Apelujemo, takođe, da se svi studenti dobrovoljno hitno jave u najbliže štabove za vandredne situacije radi pomoći. Drage koleginice i kolege, položimo najvažniji ispit u životu", navodi se u saopštenju.

Vlada Srbije pozvala je dobrovoljce iz Beograda da dođu večeras u 21 sat ispred Sava centra i sutra u 9 sati ispred Beogradske arene kako bi autobusima krenuli u Šabac i ostala ugrožena mesta da pomognu građanima ugroženim zbog poplava.

"Svedoci smo da su u proteklih 48 sati hiljade naših sugrađana žrtve poplava koje su pogodile Srbiju. Zbog obilnih padavina i izlivanja reka, urušavanja mostova i ostalih neprilika evakuišu se cela naselja, a hiljade ljudi ostaje bez domova i osnovnih uslova za život, koji se svakog časa bore za svoj i živote svojih porodica", navodi se u saopštenju tog studentskog udruženja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: