Evakuisano 4.600 ljudi

Načelnica Uprave za upravljanje rizikom u Sektoru za vanredne situacije Sanja Žugić Vuksanović kaže za B92 da je u toku jučerašnjeg dana evakuisano 4.600 ljudi.

Izvor: B92

Petak, 16.05.2014.

00:31

Default images

Trenutno je najkritičnije u pomoravskom okrugu, na teritoriji Jagodine i Paraćina, gde je ugroženo oko 12.000 ljudi, rekla je Žugić Vuksabnovićeva, dodajući da nadležni čine sve što je u njihovoj moći da pomognu građanima.

Što se tiče područja Beograda, saopštila je da je u toku evakuacija u Pinosavi, i da je u pitanju preventivna evakuacija, zbog opasnosti na prelivanju brane na Beloj reci.

"Odbijanje evakuacije je obeležilo dan", kaže ona i dodaje da nakon procene Sektora da mora da dođe do evakuacije, građani odbijaju da napuste domove, a onda se situacija dramatično promeni nakon sat, dva kada ju je, kako je rekla, često i nemoguće izvršiti. Zbog toga se onda angažuju helikopteri i vrši evakuacija iz vazduha.

"Ključno je da se evakuacija izvrši blagovremeno, kada su uslovi za to dobri, a naše procene su uvek blagovremene, ali nažalost ljudi odbijaju, i tu su problemi".

U Lazarevcu, kako je rekla, nema struje, ni vode, a i telekomunikacione linije su prekinute. Večeras je on kritičan i odsečen od Beograda, rekla je načelnica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: