Rodić: Biću ambasador Srbije u SAD

Dosadašnji ministar odbrane Nebojša Rodić očekuje da će uskoro biti završena procedura nakon koje će biti postavljen na dužnost ambasadora Srbije u SAD.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 30.04.2014.

16:42

Default images

"Moje zanimanje je ambasador i sada se vraćam u Ministarstvo inostranih poslova gde očekujem realizaciju procedure potrebne za obavljanje dužnosti ambasadora Srbije u SAD", rekao je Rodić prilikom primopredaje dužnosti novoizabranom ministru odbrane Bratislavu Gašiću.

Rodić je na svečanosti u zgradi Generalštaba podsetio novog ministra da pozicija ministra podrazmeva služenje narodu i da ga na toj odgovornoj funkciji očekuje još izazova.

"Mislim da su rezultati vojske (za vreme njegove funkcije od septembra 2013.) bili prepoznatljivi. Uveli smo radno vreme koje je danas aktuelno, tako da je radni dan počinjao već u šest sati, uveli smo i rad tokom praznika. Bez dobrog tima i jasno i strateški definisane mete, nije moguće postići rezultate kojima ćemo se dičiti", rekao je on.

Novoizabrani ministar odbrane rekao je prilikom preuzimanja dužnosti da je svestan odgovornosti posla koji ga očekuje.

"Znam da su i Nebojša Rodić, kao i Aleksandar Vučić - koji su u prethodnom periodu obavljali funkciju minstra odbrane, uložili ogroman trud i spreman sam da nastavim tim putem", kazao je Gašić.

On je tokom primopredaje poklonio Rodiću oficirsku sablju, a poklon je Rodiću dao i načelnik Generalštaba Ljubiša Diković zahvalivši dosadašnjem ministru na saradnji.

Već nekoliko nedelja se spekuliše da bi Nebojša Rodić mogao da bude poslat na ambasadorsku dužnost u Vašington. Pre nego što je postao ministar odbrane bio je šef BIA.

Srbija već nekoliko meseci ne uspeva da nađe rešenja za ambasadorska mesta u ključnim zemljama poput SAD, Nemačke i Kine.

Očekuje se da će se u danima koji dolaze pošto je Vlada Srbije formirana, neka ambasadorska mesta popuniti tako da bi, kako spekuliše štampa u Kinu mogao da ode sada već bivši ambasador rudarstva Milan Bačević, dok novine navode da bi Ivan Mrkić, bivši šef diplomatije Srbije moga da ode ili u Berlin ili pak u kabinet predsednika Srbije kao savetnik za međunarodne odnose.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

5 h

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: