Talibani: Nećemo obnoviti primirje

Pakistanski talibani su saopštili da neće obnoviti primirje koje su proglasili pre više od mesec dana kako bi pomogli mirovne pregovore.

Izvor: B92

Sreda, 16.04.2014.

22:33

Default images

Ipak, dodali su da će ipak nastaviti razgovore sa vladom.

Iznenađujuća odluka je usledila samo nekoliko dana nakon što je ministar unutrašnjih poslova Pakistana rekao da će sveobuhvatni pregovori sa islamistima početi ove sedmice, prenosi AP.

Ova odluka dovodi u sumnju budućnost mirovnog procesa koji pakistanski premijer Navaz Šarif vidi kao najbolji način da se okončaju višegodišnje borbe na severozapadu zemlje u kojima je život izgubilo na hiljade ljudi, navodi AP.

U saopštenju dostavljenom novinarima, portparol pakistanskih talibana Šahidulah Šahid okrivio je vladu, navodeći da su njene snage nastavile operacije protiv ove grupe uprkos primirju.

"Proces pregovora sa vladom biće, ipak, nastavljen sa punom ozbiljnošću i iskrenošću", dodao je on, prenosi AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: