Čestitke iz Sarajeva i Zagreba

Bakir Izetbegović i Vesna Pusić čestitali su pobednicima vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 17.03.2014.

16:35

Default images

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović uputio je čestitku Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci za ostvareni rezultat na izborima.

Izetbegović je naveo da očekuje intenziviranje saradnje dve države.

"Uveren sam da poverenje, koje su u velikom broju građani Srbije dali Aleksandru Vučiću i SNS, znači glas za demokratsku i proevropsku Srbiju", navedeno je u čestitki.

Ujedno, izražava se nada da će nova vlada Srbije nastaviti s politikom regionalne saradnje i uzajamne podrške na putu ka članstvu u Evropskoj uniji.

Stabilnost regije Zapadnog Balkana ključni je uslov za snažniji ekonomski oporavak i privlačanje direktnih stranih ulaganja, a u tom kontekstu očekujem intenziviranje saradnje dve države, kao i ubrzano rešavanje međusobnih otvorenih pitanja, navodi se u saopštenju iz Kabineta predsedavajućeg Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića.

Ministarka spoljnih poslova Hrvatske Vesna Pusić čestitala je pobednicima vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji i poručila da političari dve države ne smeju da budu taoci problema iz prošlosti.

"Čestitam svima koji su napravili odlične rezultate na parlamentranim izborima u Srbiji. Mi sa Srbijom imamo normalne susedske odnose sa svim poteškoćama problema iz prošlosti koje rešavamo i rešavaćemo u nadležnim institucijama", rekla je Pusić novinarima u Briselu, saopštilo je hrvatsko ministarstvo na sajtu.

Ona je ponovila da je odgovornost aktuelnih političara dve države "današnjica i sutrašnjica".

"Zaostala pitanja iz prošlosti postoje, postojaće i rešavaće se, o njima ćemo razgovarati i razgovaramo, ali nećemo dozvoliti da budemo njihovi taoci", rekla je šefica hrvatske diplomatije.

Vesna Pusić odgovarala je na pitanja novinare posle sastanka ministara spoljnih poslova EU u Briselu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: