"Tinejdžer povezan sa teroristima"

Erdogan izjavio da je tinejdžer, koji je u utorak preminuo od povreda zadobijenih u demonstracijama bio "nasilnik sa vezama sa terorističkom organizacijom".

Izvor: B92

Petak, 14.03.2014.

20:24

Default images

"Njegova porodica tvrdi da je izašao da kupi hleb, ali to nije tako", rekao je turski premijer tokom mitinga u Gaziantepum, na jugoistoku zemlje, uoči predstojećih lokalnih izbora, 30. marta.

Erdgan je naveo da je tinejdžer pucao na policiju i da ga je na proteste ubacila "teroristička organizacija", ne precizirajući koja.

"Policija nije mogla da zna da je imao 14 godina pošto mu je lice bilo prekriveno", kazao je Erdogan, prenela je agencija AFP.
Najmanje dve osobe su poginule u Istanbulu tokom protesta koji su proteklih dana održani zbog smrti tinejdžera Berkina Elvana.

Smrt Berkina Elvana bila je povod sukoba između demonstranata i policajaca u nekoliko gradova širom Turske.

Elvan je imao 14 godina kada se, 16. juna prošle godine, našao u žiži uličnih borbi u Istanbulu između policije i demonstranata, dok je, kako tvrdi porodica, kupovao hleb za svoju porodicu, kada je upucan u glavu kapislom suzavca.

Nekoliko policajaca je ispitivano zbog toga, ali niko nije optužen. On je jedna od najmanje osam zrtava niza protesta u Turskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

15 h

Podeli: