Lavrov i Keri bez dogovora

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je posle susreta sa državnim sekretarom SAD Džonom Kerijem da dogovor o rešenju ukrajinske krize još nije postignut.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.03.2014.

15:25

Default images

Lavrov se sa Kerijem sastao na marginama konferencije o Libiji u italijanskoj prestonici kako bi razgovarali krizi u Ukrajini, a to je već drugi sastanak u isto toliko dana između pomenute dvojice zvaničnika.

Ruski zvaničnik je nakon sastanka istakao da eventualno rešenje ukrajinske krize moraju u potpunosti da podrže svi regioni te zemlje, uključujući Krim, prenele su ruske agencije.

Lavrov je dodao i da ga je Keri uverio da američka administracija do sada nije sastavila nikakvu "crnu listu" ruskih zvaničnika.

Šefovi diplomatije Rusije i SAD su se juče sastali u Parizu sastali kako bi razgovarali o krizi na ukrajinskom poluostrvu Krim, preneo je Rojters.

Keri se prethodno sastao sa šefovima diplomatije Britanije, Nemačke, Italije i Francuske, sa kojima je takođe razgovarao na temu Ukrajine i obavestio ih o planu zvaničnog Vašingtona za uvođenje viznih restrikcija protiv zvaničnika Rusije i Krima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

11 h

Podeli: