Evakuisana zgrada Predsedništva BiH

Nastavljaju se protesti nezadovoljnih građana u Bosni. federalna Vlada zasedala je na tajnoj lokaciji, a zgrada predsedništva oko 12 h je evakuisana.

Izvor: Tanjug, Dnevni avaz, Jutarnji.hr

Ponedeljak, 10.02.2014.

12:32

Default images

Kako javlja Dnevni avaz, oko 100 građana Sarajeva okupilo se ispred zgrade Predsedništva BiH, ali saobraćaj još uvek nije obustavljen. Kako saznaje ekipa "Dnevnog avaza" s mesta zbivanja, od jednog službenika federalne Vlade, prava panika vlada među zaposlenima ove institucije.

"Iznosi se dokumentacija i kompjuteri, jer su zaposleni dobili takvo uputstvo u slučaju da demonstranti uđu u zgradu Vlade. Deo dokumentacije se nosi u podrum, a deo službenici unose u automobile i voze u nepoznatom pravcu", piše "Avaz".

Trenutno ispred Vlade nema demonstranata, prisutne su novinarske ekipe i vidljivo je pojačano policijsko obezbeđenje.

Zbog nereda koji su tokom vikenda poremetili život Sarajlija, Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS poslalo je instrukcije svim školama prema kojima će se nastava održavati u punom obimu, ali uz pojačana dežurstva.

Jutarnji.hr prenosi da su evakuisani svi zaposleni u zgradi Predsedništva BiH, jer je policija procenila da nikome ne može da garantuje bezbednost. U zgradu su jutros došli Bakir Izetbegović i Željko Komšić, ali im je rečeno da im se ne moiže garantovati bezbednost.

Za danas je najavljen i protest u Mostaru, ali je tamošnja policija izdala saopštenje u kom zabranjuje bilo kakve demonstracije. Načelnik policije je pozvao sve građane Mostara da ne izlaze na proteste jer im policija neće dozvoliti nikakvo okupljanje, istakavši da skup najavljen preko Fejsbuka nije ni prijavljeni policiji, koja se već rasporedila na trgu.

Protesti su najavljeni i u drugim gradovima BiH. Oko hiljadu demonstranata okupilo se danas ispred zgrade Vlade Distrikta Brčko, tražeći ostavku gradonačelnika i njegovog kabineta.

Gradonačelnik Brčkog Anto Domić i predsednik Skupštine Distrikta Đordje Kojić, koji su u zgradi Vlade, pozvali su predstavnike demonstranata na razgovor.

Do susreta predstavnika vlasti i predstavnika demonstranata nije došlo jer su okupljeni građani podeljeni na one koji žele pregovore, i one koji su protiv bilo kakvih pregovora, tražeći da Vlada tog distirkta odmah podnese ostavku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: