Ministar HR "tvitnuo" vic o Srbima

Bojan Glavašević, šef kabineta hrvatskog ministra branitelja Predraga Freda Matića, objavio je na svom nalogu na Tviteru vic za koji kaže da kruži internetom.

Izvor: B92

Petak, 22.11.2013.

14:40

Default images

Čuo sam vic. Inicijative za referendume treba spojiti, a pitanje bi glasilo 'Biste li radije da Vam sin oženi Srpkinju ili Hrvata?'”, napisao je Glavašević.

I dok jedni smatraju da je reč o spuštanju na niži nivo rasprave o referendumima u Hrvatskoj, Glavašević kaže da je u pitanju šala, prenose mediji.

U Hrvatskoj se, naime, 1. decembra održava referendum o braku, na kojem se očekuje da se građani izjasne jesu li za to da je brak isključivo zajednica muškarca i žene, ili su protiv toga.

A pre nekoliko dana vukovarski veterani okupljeni oko tzv “Stožera (štaba) za odbranu hrvatskog Vukovara” pokrenuli su prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma o ćirilici. Veterani traže da se cenzus pripadnika nacionalne manjine poveća sa 30 na 50 odsto u jednoj opštini ili gradu da bi stekli pravo na zvaničnu upotrebu jezika I pisma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: