Rezultati glasanja večeras od 22h

Član Centralne CIK Kosova Nenad Rikalo izjavio da će preliminarni rezultati ponovljenih lokalnih izbora u Kosovskoj Mitrovici biti poznati između 22 i 23 časa.

Izvor: B92

Nedelja, 17.11.2013.

09:34

Default images

On je za TV Most iz Zvečana rekao da će se prebrojavanje glasova obaviti na biračkim mestima ukoliko izbori prođu bez incidenata, a ako bude procenjeno da postoje bezbednosni rizici, birački materijal biće prevežen u centar za prebrojavanje glasova.

Rikalo je dodao da svi građani koji imaju pravo glasa treba da učestvuju na izborima u Mitrovici, kao i da mogu iskoristiti mogućnost uslovnog glasanja.

"Svi koji bi trebalo danas da glasaju bilo bi dobro da iskoriste priliku i odu do svojih biračkih centara, ali ako su iz bilo kog razloga sprečeni oni mogu da glasaju u bilo kojem od tri biračka centra uslovno", rekao je Rikalo.

On je objasnio da uslovno glasanje i otvorene liste znače da je moguće glasati ako se lice nalazi na biračkom spisku, a nije u mogućnosti da dođe do svog biračkog mesta.

"Otvorene liste znače da građani po prvi put dobijaju glasački listić koji je podeljen na dva dela, na levoj strani se nalaze politički subjekti sa brojem i imenom a na desnoj su brojevi, a iza paravana je spisak za svaki politički subjekat sa imenima i rednim brojevima pod kojim se nalazi ime kandidata", rekao je Rikalo.

Prema njegovim rečima, sva važeća dokumenta koje glasač poseduje, čak i Unmikova dokumenta koja su sada nevažeća ili pasoši drugih zemalja mogu da se koriste kao sredstvo identifikacije prilikom glasanja.

Rikalo je dodao da će se prilikom sastavljanja konačnih odborničkih lista za skupštinu Kosovske Mitrovice poštovati pravilo o zastupljenosti žena sa najmanje 30 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: