Merkel neće Miloševićevog diplomatu

Internacionalni sekretar DS Dušan Spasojević kaže da nemačka kancelarka Angela Merkel nije prihvatila predlog da naš novi ambasador u Berlinu bude Zoran Jeremić

Izvor: Tanjug, Nedeljnik

Četvrtak, 07.11.2013.

12:45

Default images

Spasojević tvrdi da je Merkelova odbila da izda agreman Jeremiću (66), zbog njegovih veza s režimom Slobodana Miloševića.

"Jeremić je bio naš ambasador u Nemačkoj do petooktobarskih promena 2000, zbog čega je zvanični Berlin odbio njegovu kandidaturu", naveo je Spasojević, bivši ambasador Srbije u Turskoj za "Nedeljnik".

On tvrdi da zbog Mrkićeve kadrovske politike, u kojoj, kako kaže, prednjače diplomate iz Miloševićevog vremena, Srbija već nekoliko meseci nema ambasadore ni u Kanadi ili pri NATO, kao ni u Kini.

Spasojević je naglasio da još nije prošla ni kandidatura Slobodana Bajića za ambasadora Srbije u Otavi jer "Kanada nije saglasna s predlogom da nas u toj zemlji zastupa diplomata koji je bio poslednji šef Službe za istraživanje i dokumentaciju (SID) u Miloševićevoj eri".

Spasojević je odbacio optužbe MSP da je prekršio finansijsko poslovanje za vreme dok je bio ambasador, navodeći da je to "jeftina pretnja i neuspeo pokušaj zastrašivanja političkih protivnika zbog kritika i primedbi na račun ministra".

On je rekao da je saopštenje, koje je MSP objavio pošto je Spasojević kritikovao ministra Mrkića, "nepismeno" i da "apsolutno odgovara duhu vremena i sistemu vrednosti iz devedesetih kad je naručilac ovog pamfleta bio ambasador na Kipru".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: