Sastanak se nastavlja sutra u podne

Sastanak lidera koalicije u Vladi Srbije je završen nešto posle 21 sat i nastavlja se sutra u 12 sati, saznaje B92.

Izvor: B92, Politika

Ponedeljak, 29.07.2013.

15:56

Default images

Nakon današnjeg sastanka, koji je trajao puna četiri sata, nije bilo izjava niti saopštenja.

Politika je ranije danas javila, pozivajući se na svoje izvore, da će premijer Dačić saopštiti da rekonstrukcija Vlade podrazumeva da Mlađan Dinkić i Žarko Obradović odu s funkcija ministara.

Sajt "Politike" poziva se na izvore iz "okruženja premijera". Kako saznaje B92, neizvesno je, međutim, da li će najveća stranka u vladajućoj koaliciji - SNS prihvatiti ovakav scenario.

U URS-u nisu želeli da daju zvanične izjave, ali iz izvora bliskog toj stranci B92 saznaje da "je ostanak URS-a u vladi bez Mlađana Dinkića isto toliko realan kao i ostanak SPS-a bez Ivice Dačića".

Ranije danas Dačić je Tanjugu rekao da će odluka URS-a, koja je doneta tokom vikenda da ta stranka ostaje u vladi i da prihvata podelu ministarstva finansija i privrede, biti razmotrena na trojnom sastanku između Aleksandra Vučića, Mlađana Dinkića i Ivice Dačića, koji je zakazan za 17 sati u Vladi Srbije. URS je tokom vikenda, nakon što su svoje stavove izneli SNS i SPS , odlučio da predloži da ostane u Vladi i da se ministarstvo koje vodi Mlađan Dinkić podeli na dva dela - finansije, koje bi ostale u Dinkićevim rukama, i privredu, koje bi preuzeli naprednjaci.

Nešto ranije, svih troje URS-ovih minstara su "dali svoje mandate stranci na raspolaganje", da bi Dinkić danas rekao da bi "sve oko rekonstrukcije trebalo što pre završiti i okrenuti se ekonomiji". On je dodao da je i njemu i građanima "priča o rekonstrukciji već preko glave".

Podsetimo, lider SNS i prvi potpredsednik vlade je na Glavnom odboru SNS predložio smene na četiri ministarska mesta. Predložio je svoju smenu (odbrana), smenu Gorana Kneževića (poljoprivreda), Alise Marić (sport i omladina) i Bratislava Petkovića (kultura i informisanje).

Istovremeno, zasedalo je Predsedništvo SPS i na toj sednici je ostavku podneo ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

236 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: