Objavljen snimak nesreće u Španiji

Španski medij Pais objavio je sirov snimak trenutka kada je voz sa preko 240 putnika izleteo iz šina, na ulazu u stanicu Santijago de Komposteli.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.07.2013.

13:34

Default images

U toj teškoj železničkoj nesreći poginulo je, prema poslednjim podacima, 78 osoba, dok je najmanje 140 osoba povređeno. Zvaničnici su saopštili da je ovo najtragičnija železnička nesreća u zemlji u poslednjih 70 godina.

Nesreća se dogodila sinoć u 20:42, kada je voz koji saobraća na liniji Madrid - Ferol iskočio iz šina na vrhu vijadukta. Jedan vagon se čak i zapalio.

U španskim medijima se pojavilo nagađanje da je uzrok nesreće neprilagođena brzina voza, koji je, kako se veruje, u krivinu ušao sa oko 200 kilometara na čas, dok je propisana maksimalna brzina na toj deonici bila 80 kilometara na čas. Nakon toga, "Pais" je objavio da je mašinovođa priznao policiji da je vozio prebrzo.

S druge strane, iz španske železnice je saopšteno da voz nije imao tehničkih smetnji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: