Novosti:Patrijarh Irinej kod Putina

Na poziv ruskog patrijarha Kirila u utorak u Moskvu stiže srpski patrijarh Irinej, koji će se, u toku posete, sastati i s predsednikom Putinom, saznaju Novosti.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.07.2013.

23:31

Default images

U toku trinaestodnevne posete Rusiji, Ukrajini i Belorusiji, osim sa visokosveštenstvom naš patrijarh će se sresti i sa predsednicima te tri države, javlja dopisnik Novosti iz Moskve.

Već u sredu, Njegova svetost razgovaraće sa patrijarhom Kirilom, potom će u četvrtak posetiti Sergijev Posad i gradić Sofrino gde se šije odeća za svešenike i slikaju poznate ikone.

Srpska delegacija će potom vozom iz Moskve doputovati u Sankt Peterburg. Ruski predsednik Vladimir Putin će primiti Irineja 25. jula.

Zatim će srpski patrijarh otputovati u Kijev gde će boraviti dva dana na svečanosti obeležavanja krštenja Rusije. Predsednik Ukrajine Viktor Janukovič je na tu svečanost pozvao sve predsednike pravoslavnih država.

Iz ukrajinske prestonice, patrijarh putuje u Minsk gde će ih primiti beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko. U pratnji našeg patrijarha je više vladika među kojima su i Amfilohije Radović i Irinej Bulović, javljaju Novosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: