Lažna vest da je Snounden u Beču

Jedna lažna vest o navodnom dolasku Edvarda Snoudena u Beč izazvala je juče veliku pažnju austrijske javnosti, ali i stranih medija.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.06.2013.

08:50

Default images

Satirični internet-magazin „Tagesprese“ objavio je izveštaj prema kojem je čovek koji je otkrio aferu prisluškivanja NSA doputovao u Beč.

Nakon što su međunarodni mediji počeli da postavljaju pitanja s tim u vezi ministarstvu spoljnih poslova Austrije, portparol Aleksander Šalenberg je bio nateran da reaguje.

On je preko Tvitera poručio da se radi o lažnoj, šaljivoj vesti. Snouden nije u Beču, barem ne za sada “, napisao je Šalenberg.

„Tagesprese“ je napisao da je bivši službenik NSA sleteo u Beč „inkognito uz sunčane naočare“. On je, kako je napisao satirični magazin, navodno zatražio politički azil i rekao da računa na austrijsko pravosuđe.

Snouden je iz Hong Konga odleteo za Moskvu, gde se i sada nalazi, u tranzitnom delu aerodroma. Snouden je uspeo da pobegne iz Hong Konga, pošto su vlasti ove zemlje tražile od SAD da razjasnenejasnoće oko njegovog srednjeg imena i za vreme te zbrke, on je napustio ovu azijsku državu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

16 h

Podeli: