Erdogan: Tviter je zlo

Društvene mreže i opozicija krivci za nerede širom Turske, poručio je premijer Redžep Tajip Erdogan, protiv čije vlade Turci protestuju puna četiri dana.

Izvor: B92, RTS

Ponedeljak, 03.06.2013.

13:08

Default images

"Sada postoji zlo koje se zove Tviter", rekao je Erdogan i dodao da se "najbolji primeri laži mogu tamo pronaći". "Za mene su društvene mreže najveća pretnja društvu", rekao je Erdogan, istakavši da su društvene mreže i opozicija krivi za nerede, prenosi RTS.

Protesti koji su proistekli iz gneva zbog prekomerne policijske sile prerasli su u najveće antivladine demonstracije u Turskoj poslednjih godina, navodi Asošiejted pres.

Turski premijer danas je pozvao na mir i apelovao na ljude da ne dozvole da ih isprovociraju demonstracije koje su "organizovali ekstremistički elementi", prenosi Rojters.

"Budite mirni, opušteni, sve ovo će proći", izjavio je Erdogan na konferenciji za novinare, održanoj na aerodromu u Istanbulu pre planiranog odlaska u zvaničnu posetu Maroku.

Podetimo, neredi u Turskoj počeli su zbog seče drveća u jednom parku u Istanbulu, ali su se brzo proširili i na druge veće gradove u Turskoj, prerastajući u veoma oštre proteste protiv turske vlade. Tokom četiri dana protesta došlo je do više sukoba demonstranata i policije i pričinjena je velika materijalna šteta. Najmanje 1.700 osoba je povređeno, a preko 1.750 je privedeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: