Vučić: Očekujem pobedu u Zemunu

Lider SNS Aleksandar Vučić izjavio, povodom predstojećih lokalnih izbora u Zemunu, da će biti nezadovoljan svakim rezultatom ispod 40 odsto osvojenih glasova.

Izvor: Beta, Tanjug

Subota, 25.05.2013.

13:45

Default images

Predsednik Srpske napredne stranke izjavio je da očekuje ubedljivu pobedu te stranke na lokalnim izborima za opštinu Zemun.

"Biću nezadovoljan svakim rezultatom ispod 40 odsto osvojenih glasova u Zemunu i 55 odsto u Altini. To govori o mojim očekivanjima, ali i o mojoj veri u vas", poručio je Vučić okupljenim građanima na predizbornom skupu u naselju Altina.

Vučić je pozvao građane da izađu 2. juna na izbore i glasaju, ali je dodao da od njih ne traži da glasaju za SNS. Istakao je da bez građana ne može "ništa" i da ih moli da mu pomognu, kako bi zemlja, Altina i Beograd bili bolji.

Predsednik SNS-a je obećao da će uskoro biti otvorena kancelarija za brze odgovore, gde će sva neophodna dokumenta moći da se dobiju za mesec dana.

Prema njegovim rečima, dovođenje investitora biće ključni posao i cilj vlade Srbije posle dobijanja datuma za početak pregovora sa EU.

"Kada dobijemo datum, dobićemo i novac iz investicionih fondova i biće bolja investiciona klima, ali naš ključni cilj treba da bude dovođenje investitora, kako bi fabrike mogle da rade i kako bismo otvorili nova radna mesta", rekao je Vučić.

Vučić je kazao da je SNS pokazala da je država jača "od svih kriminalaca i tajkuna".

"Govorili su da nismo smeli na Miškovića, a kada je on uhapšen, govorili su da ne smemo na Galeniku. Govorili su da neće biti optužnice, a mi smo pokazali da pravna država funkcioniše", rekao je on.

Skupu u Altini prisustvovalo je oko 1.000 građana, a pre toga predsednik SNS-a je bio na predizbornom skupu u naselju Ugrinovci.

Lepo dočekani u Sočiju

Foto: Tanjug
Predsednik SNS je odgovarao na brojna pitanja novinara. Između ostalog, izjavio je da istraga o poslovanju u "Galenici" ide svojim tokom i da država radi ozbiljno po pitanju 24 sporne privatizacije.

Vučić je rekao da postoje nedoumice u vezi sa planom implementacije sporazuma Beograda i Prištine i dodao da zbog toga ne veruje da će biti održana sednica Vlade povodom dogovora koji su postigli premijeri Dačić i Tači.

Vučić je izjavio da su on i predsednik Srbije Tomislav Nikolić imali srdačne razgovore u Sočiju, iako su neki iz Srbije najavljivali drugačiji ton tih razgovora.

"Moram da kažem da nas je predsednik (Vladimir) Putin, ali i jedan od njegovih najbližih saradnika Sergej Šojgu dočekali na najbolji mogući način, a o svemu o čemu smo razgovarali, nismo imali međusobnih nesuglasica i problema", rekao je Vučić.

"Oni nemaju ništa protiv naše evropske orijentacije i našeg evropskog puta, ali sve što se tiče naših bilateralnih odnosa funkcioniše na najbolji mogući način", rekao je Vučić, odgovarajući na novinarska pitanja na predizbornom skupu u Altini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

141 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: