Saradnja srpske i mađarske policije

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Vladimir Božović uveren je da će saradnja srpske i mađarske policije biti dodatno unapređena.

Izvor: B92

Sreda, 15.05.2013.

18:54

Default images

Božović, koji je u Budimpešti predvodio delegaciju MUP-a Srbije na 42. Evropskoj regionalnoj konferenciji članica Interpola, naveo je da je u glavnom gradu Mađarske imao niz sastanaka sa predstavnicima mađarske policije i da će takav, značajan nivo komunikacije biti nastavljen već sutra, kada će na srpsko-mađarskoj državnoj granici biti otvoren novi granični prelaz.

Božović je u izjavi Tanjugu objasnio da je drugog dana Konferencije bilo govora o novoj strategiji Interpola za period 2014-2016, odnosno o tome kako će se Interpol boriti sa novim bezbednosnim izazovima i pretnjama, kako poboljšati međusobnu komunikaciju, kako unaprediti legalni zakonski okvir i kako obezbediti punu efikasnost i saradnju u borbi protiv svih oblika kriminala.

Božović je dodao da će i u današnjim razgovorima sa predstavnicima Interpola ponoviti zahtev da se Srbija vrati na mesto koje joj pripada u Interpolu.

Državni sekretar MUP-a Srbije je podsetio da je juče, na marginama tog skupa, razgovarao sa ministrom unutrašnjih poslova Mađarske Šandorom Pinterom i direktorom policije Karoljom Papom, a da se danas sastao sa zamenicom državnog sekretara mađarskog MUP-a Kristinom Bertom, koja je zadužena za EU i integracije.

"Razgovarali smo o otvorenim pitanjima, sporazumima koji treba da se potpišu između dva ministarstva, zajedničkim patrolama koje će biti uspostavljene, kao i aktivnostima gde nam Mađarska može pomoći u korišćenju sredstava IPA fondova", naveo je Božović.

Takođe, Božović je u Budimpešti razgovarao i sa Zoltanom Bolčikom, šefom Nacionalne zaštitne službe, koja obavlja poslove kao što to radi domaći Sektor unutrašnje kontrole, s tim što se oni bave borbom protiv kriminala i korupcije ne samo u policiji, već u svim javnim službama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: