Vučić sutra o KiM

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić održaće sutra konferenciju za novinare o aktuelnoj političkoj situaciji i Kosovu i Metohiji.

Izvor: B92

Sreda, 24.04.2013.

20:08

Default images

Vučić će konferenciju za novinare održati sutra u 13.30 časova u Vladi Srbije, najavljeno je iz kabineta prvog potpredsednika.

Vlada Srbije je u ponedeljak dala saglasnost na parafirani tekst predloga sporazuma s Prištinom, a za petak je zakazana sednica republičkog parlamenta na kojoj će poslanici razmatrati vladin izveštaj o dosadašnjem procesu političkog i tehničkog dijaloga sa Prištinom, čiji je sastavni deo i predloženi sporazum.

U izveštaju, koji je ranije danas stigao u parlament, izmedju ostalog, stoji da je sve aktivnosti, uključujući i pregovore Beograda sa Prištinom, Vlada Srbije izvršavala uz poštovanje Ustavom i zakonima utvrdjenih nadležnosti i uz stalno informisanje i konsultovanje predstavnika organa lokalne samouprave sa Kosova i Metohije.

U izveštaju, na 25 strana, piše i da su aktivnosti vlade i pregovori vodjeni saglasno skupštinskoj Rezoluciji i uvažavajući to da jedino utvrdjen, planski i sistematičan rad na ostvarivanju državnog i nacionalnog cilja može da obezbedi jedinstveni državni pristup pitanju Kosova i Metohije.

Pravni osnov za podnošenje Izveštaja sadržan je u skupštinskoj Rezoluciji, podseća se u izveštaju i navodi da je tim dokumentom vlada obavezana da parlament redovno izveštava o razvoju dogadjaja i toku pregovora.

Na današnjem, prvom sastanku tima za izradu plana implementacije sporazuma iz Brisela utvrdjen je sastav državne delegacije Srbije koja će pregovarati o planu za primenu tog sporazuma, saznaje Tanjug iz izvora bliskih državnom vrhu.

Na sastanku tima dogovoren je sastav delegacije i činiće je savetnik predsednika Srbije Marko Đurić, generalni sekretar Vlade Srbije Veljko Odalović, ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković, zamenik direktora policije Branislav Mitrović...

Kako je rečeno Tanjugu, delegacija će se sutra u 11 sati u Briselu sastati s predstavnicima Evropske komisije i sličnim timom iz Prištine.
Sutra će u posetu Beogradu doputovati evropski komesar za proširenje Štefan File, potvrdjeno je Tanjugu u Vladi Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

18 h

Podeli: