NUNS osudio pretnje Blagojeviću

Nezavisno udruženje novinara Srbije osudilo pretnje koje je uredniku Južnih vesti Predragu Blagojeviću uputio generalni direktor Toplane u Nišu Milutin Ilić.

Izvor: B92

Petak, 05.04.2013.

10:49

Default images

NUNS zahteva objašnjenje i izvinjenje direktora tog javnog preduzeća.

Prema navodima Južnih vesti, Ilić je pretio novinaru i uredniku Predragu Blagojeviću zbog pisanja tog portala o partijskom zapošljavanju u tom preduzeću.

Blagojević je Ilića pozvao da prokomentariše probleme sa grejanjem u Nišu. Nakon što je odgovorio na neka pitanja direktor je prekinuo novinara i vratio se na tekst koji su Južne vesti objavile početkom marta u vezi sa partijskim zapošljavanjima u tom javnom preduzeću.

"Vi ste živeli u Americi. Da li biste dočekali jutro da ste u Americi rekli za nekog da je lagao", upitao je Ilić.

Na pitanje novinara da li da to shvati kao pretnju, usledio je kratak odgovor: "Shvatite kako god hoćete. Ali, da vi kažete da ja lažem, a ja da vas ljubim, to nemojte da očekujete. Doviđenja".

U tekstu Južnih vesti od 8. marta "Direktor niške Toplane lagao za zapošljavanja" objavljeni su podaci o sedmoro novoprimljenih radnika u tom preduzeću, dok je nešto ranije, u dokumentu koji je potpisao direktor Ilić, pisalo da je zaposleno samo njih četvoro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: