Promene u KCS, Milosavljević u SZO

Klinički centar Srbije još nije doneo odluku o smeni direktora pojedinih klinika u ovkiru KCS, među kojima je i Tomica Milosavljević, ali se to očekuje.

Izvor: Blic, Tanjug

Sreda, 30.01.2013.

07:32

Default images

V.d. direktora KCS, prof. dr Miljko Ristić, rekao je za Tanjug da odluka o promenama još nije konačno doneta, ali da se o tome razgovaralo i da se promene očekuju.

Blic je jutros objavio nezvanična saznanja da će među smenjenima biti i Tomica Milosavljević, bivši ministar zdravlja i direktor Klinike za gastroenterologiju u KCS.

Ristić kaže da bi njegov odlazak mogao da se očekuje jer je stalni član jednog od tela Svetske zdravstvene organizacije i pominjao je da ima planove u vezi s tim

Ristić kaže da su zasad u toku procedure vezane za formiranje novog Upravnog odbora KCS, jer je Vlada Srbije na prošloj sednici usvojila listu budućih članova ovog tela koji se biraju na njen predlog, a sutra bi trebalo da izaberu polovinu članova koje predlaže KCS.

Ako i bude tako, postupak osnivanja novog Upravnog odbora time neće biti okončan, jer će morati da se obave još neke formalne procedure, rekao je dr Ristić i napomenuo da rukovodstvo KCS nema obavezu da od Upravnig odbora traži saglasnost za smenu direktora.

Na pitanje da navede imena rukovodilaca koji su mogući kandidati za smenjivanje, on je pomenuo čelnika Klinike za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju dr Milana Todorovića, s obzirom na to da se za ovu ustanovu već godinama vezuju loši međuljudski odnosi.

Moguće su još neke izmene, ali zasad o tome još nema zvaničnih predloga niti zaključaka, rekao je dr Ristić.

Od dolaska novog rukovodstva KCS, dosad su smenjeni direktor Klinike za endokrinologiju dr Svetozar Damjanović, direktor Klinike za urologiju prof. dr Cane Tulić i direktor Klinike za ginekologiju prof. dr Aleksandar Ljubić.

Za novog direktora Urgentnog centra je postavljen dr Zlatibor Lončar, jer je dosadašnji direktor Vladimir Đukić postao državni sekretar u Ministarstvu zdravlja.

Pored Tomice Milosavljevića, po saznanjima “Bica”, biće smenjen dr Predrag Peško, direktor Prve hirurške klinike, kao i direktor Klinike za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju dr Milan Todorović.

Ovo, međutim, nisu prve smene od kada je postavljeno novo rukovodstvo u Kliničkom centru Srbije. Smenjeni su direktor Klinike za urologiju prof. dr Cane Tulić, direktor Klinike za ginekologiju prof. dr Aleksandar Ljubić, kao i direktor Klinike za endokrinologiju dr Svetozar Damjanović.

Postavljen je i novi direktor Urgentnog centra dr Zlatibor Lončar, jer je dosadašnji direktor Vladimir Đukić postao državni sekretar u Ministarstvu zdravlja

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: