Vučić o Šariću, novim istragama...

Aleksandar Vučić kaže da se radi na pronalaženju Darka Šarića i njegovom privođenju pravdi. On najavljuje i istrage o radu Luke Beograd i Veterinarskog zavoda.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 21.01.2013.

12:42

Default images

Prvi potpredsednik vlade je rekao da nema odgovor na pitanje da li je neko od članova vlade sarađivao sa odbeglim narko-bosom zato što se vodi istraga.

On je tako odgovorio na pitanje novinara da li je ta tema razrešena posle izjave premijera Ivice Dačića da su ga BIA i VBA informisale da niko od ministara nije sarađivao sa Šarićem.

"Nemam odgovor na vaše pitanje. Ne zato što ne znam, već zato što nemam odgovor. Pre svega zato što je istraga, odnosno pokušaj pronalaženja Šarića u toku i njegovog privođenja pravdi", kazao je Vučić.

Inače, "Blic" danas piše da je Tužilaštvo za organizovani kriminal, u najvećoj istrazi koju je dosad vodilo, u saradnji s policijskim timovima Austrije i Holandije, otkrilo da je Šarić oprao preko milijardu evra i to preko 600 firmi iz Srbije.

Vučić je najavio i nove istrage spornih privatizacija, rekavši da su uz Sartid, sledeći na redu Luka Beograd i Veterinarski zavod.

On je rekao da je u slučaju Luke Beograd i Veterinarskog zavoda saslušan "ozbiljan" broj ljudi, ali nije mogao da odgovori da li je među njima i biznismen Milan Beko.

"Saslušano je više odgovornih lica i u Luci Beograd i Veterinarskom zavodu i iz nekih drugih preduzeća, koja su bila povezana sa tim privatizacijama. Mislim da su to uz Sartid i još dve privatizacije sledeći na redu od 24 predmeta o kojima smo govorili", istakao je Vučić.

Na pitanje da li je u slučaju Veterinarskog zavoda saslušan i lider LDP Čedomir Jovanović, Vučić nije odgovorio.

Upitan šta je sa istragom u slučaju Galenika, on je rekao da se ona privodi kraju. "Mislim da je reč o ozbiljnom predmetu", zaključio je Vučić.

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić se osvrnuo i na izbor novog direktora policije rekavši da se on ne bi javno izjašnjavao o tome da li želi da Milorad Veljović ostane direktor policije, jer je izbor direktora policije nadležnost ministra policije Ivice Dačića.

Na pitanje da li se zalaže za to da direktor policije ostane Milorad Veljović, Vučić je rekao:

"I da je to tačno, ne bih se javno izjašnjavao o tome. To šta ja želim nema veze sa mojim nadležnostima, niti sa bilo čim drugim. To nije pitanje za mene, već za ministra policije", rekao je Vučić novinarima u Vojnoj akademiji.

On je dodao da je za njega važno i da će uvek insistirati na tome da se borba protiv korupcije i kriminala ne zaustavi, bez obzira na to ko je u pitanju. Prema njegovim rečima, oni koji su mislili da su zaštićeni zbog svojih ličnih i partijskih veza, to nisu.

Vučić je najavio i da će se narednih dana razgovarati o promenama u vrhu Vojno-bezbednosne agencije (VBA). On je na pitanje novinara da li će biti promena u vrhu VBA, samo kratko rekao: "Dozvolite da o tome razgovaramo narednih dana".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

183 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

9 h

Podeli: