"Prošla vlast prodala Kosovo"

Predsednik DSS Vojislav Koštunica kaže da je izjava Šulca do kraja ogoljena istina da Brisel već četiri godine vodi politiku stvaranja nezavisne države Kosovo.

Izvor: B92

Utorak, 04.09.2012.

17:11

Default images

On je optužio prethodnu vlast da je pomagala EU na uspostavljanju projekta nezavisnog Kosova.

"Prethodna vlast koju je predvodila Demokratska stranka bila je neposredan i direktan saučesnik i pomagač Evropskoj uniji na ovom projektu uspostavljanja nezavisnog Kosova. Od prihvatanja Euleksa do sporazuma koje je prethodna vlast potpisala sa Prištinom, pa sve do rukovanja sa (premijerom Kosova Hašimom) Tačijem, predstavlja put koji je prošla vlast prešla u predavanju Kosova", naveo je Koštunica u pisanoj izjavi agenciji Beta.

"Srbiji je nasušno potrebna nova politika i potpuni diskontinuitet sa poražavajućom politikom, koju je na štetu Srbije sprovodila prethodna vlast", kaže se u saopštenju.

Martin Šulc je danas izjavio da uzajamno priznavanje Beograda i Prištine jeste uslov koji Evropski parlament vidi za ulazak Srbije u članstvo Evropske unije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: