Utorak, 04.09.2012.

17:11

"Prošla vlast prodala Kosovo"

Predsednik DSS Vojislav Koštunica kaže da je izjava Šulca do kraja ogoljena istina da Brisel već četiri godine vodi politiku stvaranja nezavisne države Kosovo.

Izvor: Beta

"Prošla vlast prodala Kosovo" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

tomislav

pre 11 godina

Pljuju Kostunicu jer istina boli. Jadni smo.
(Zoran, 4. septembar 2012 19:22)

veze nemaju kostunica i istina....ta dva pojma se ne mogu staviti u isti konteks osim ako se prica o suprotnostima

tomislav

pre 11 godina

da je prodato imali bi nesto od toga... ako se ne varam, kosovo je otislo za dz nakon 3.5 godina vladavine vojislava kostunice

Valda

pre 11 godina

A da nemaju možda neke veze sa tom prodajom kosova i članovi Vaše partije koji "poseduju" severni deo kosova i žrtvuju se za narod, tako što sede u Beogradu po petosobnim stanovima, primaju po četiri-pet duplinarnih plata i zarađuju ogronmne količine para svojim privatnim firmama koje sve poslove obavljaju sa albanskim firmama sa kosova (naravno uz sve poreske olakšice) koje ste im VI gospodine neobavešteni i nezainteresovani dodelili? Ili ste zaboravili i da su najveće krađe ove zemlje počinjena za vreme vaših mandata?

Dana

pre 11 godina

Prosot je neverovatna kolichina mrznje prema Koshtunici ispoljena na stranama B92. Izjava je primerena i tachna. Priznali Kosovo ili ne, dalje cedjenje nam ne gine, dok se i poslednja kap prirodnih zaliha, vode, kontrole strateshkih saobracajnica i jeftine radne snage ne iscrpi do kraja. Nema to veze s "demokratskim i gradjanskim vrednostima."

Milos

pre 11 godina

DOBRO JUTRO KOLUMBO!!! Da i da znas, pao je Berlinski zid. SSSR je izgubio hladni rat. NATO se prosirio na istok do granica Rusije. Rusija nije vise globalna nego regionalna sila. A sve bivse YU republike su postale nezavisne drzave. E da, umalo da zaboravim, ako nisi obavesten, nije Brisel otcepio Kosovo, nego 95% stanovnistva koje tamo zivi - I TO LEGALNO. Koliko se ja secam medjunarodni sud je, legalisto moj, presudio da je deklaracija nezavisnosti skladna sa medjunarodnim pravom.

andreas kisser

pre 11 godina

@ULTRAS CZ

znaci osmoro dece u najavi :-) vi bre zaludni klinci ni decu ne znate da pravite (satre nas bela kuga), a nasli ste da mrsite o visokoj politici. a za ovog sto se potpisao sa "ognja" se nadam da je pod 'spreman sve da uradi za otadzbinu' mislio na ustajanje u pola 7, rad od 10-12 sati dnevno, odlazak na spavanje u 11 uvece, stednja, pa onda neka ideja i otvaranje sopstvene firme gde bi uposlio 5, 6 radnika ... time bi zaista najvise pomogao otadzbini - naravno, pod uslovom da prijavi radnike i ne taji porez drzavi! jer ako je inace mislio na neki novi rat, prebijanje gejeva i stranih turista po beogradu, bakljade po stadionima i blejanje do sitnih sati po splavovima ... pa recimo da je onda prava ciljna grupa druga voje i njegovih ortaka iz DB-a. druga voje koga iz nekog razloga svi dozivljavaju za nacionalistu, a covek je najklasicnija komunjara, odrasla i skolovana u tom sistemu i koja je, izbacena iz konteksta tog sistema, nesposobna da misli na bilo koji drugi nacin. a sto se tice kosova - ako je stvarno sve nase politicare toliko strah samo zbog glasaca i gubitka vlasti, evo dajte mi ovlascenje, ja cu potpisati priznanje kosova i da se vec jednom zavrsi ta prica! SMARATE VISE SVI!

Ima li ko da probudi ovog coveka?

pre 11 godina

Prethodna vlast prodala Kosovo. Odakle sledi da Kosovo vise nije srpsko. Tako da smo to pitanje skinuli sa dnevnog reda. Ili je ovo jos jedna od onih DSS-ovih izjava o prodaji/priznavanju, ko zna koja po redu, od kada su izgubili vlast.
E sad mi nije jasno kako ovo moze biti reakcija na Sulcovu izjavu. Jer on trazi da se prizna Kosovo da bi se uslo u EU. Zasto on trazi nesto, sto je uveliko gotova stvar, i prodato, kako nam rekoste. Mozda legaliisti treba malo da ukljuce mozak, i da malo usaglase svoje izjave sa zdravim razumom.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Predsednik DSS Vojislav Koštunica kaže da je izjava Šulca do kraja ogoljena istina da Brisel već četiri godine vodi politiku stvaranja nezavisne države Kosovo.

A zasto leba ti to Brisel radi ???
Ima li neko u tom "ruglu od drzave" ko bi mogao da mi objasni "sta ce Briselu nezavisno Kosovo" ?
Iz koga razloga je to Brisel nasao bas Srbiji da "otima teritoriju" i to bas Kosovo, "Srce Srbije" ?
Braco draga, "brizljivo zatupljivani gradjani Srbije !
Ne "otima" Brisel Srbiji Kosovo, KOSOVO SE OTELO SRBIJI, Brisel kao i gotovo celokupan CIVILIZOVANI, najrazvijeniji i demokratski zapadni Svet se samo STAVIO NA STRANU Kosova i podrzao napore jednog potlacenog naroda da se OSLOBODI srpske "kolonizacije" i dominacije 5% srpskog stanovnistva na Kosovu nad 95% kosovskih Albanaca i drugih naroda i narodnosti koje zive na Kosovu !
CIVILIZOVANI, najrazvijeniji i demokratski Svet podrzao je zelju i napore Kosova da se "civilizuje, demokratizuje i PRIDRUZI zapadnoj CIVILIZACIJI sto Srbija ni do dana danasnjeg ISKRENO i ne pomislja i na sve nacine pokusava zadrzati "status RUSKE GUBERNIJE" obmanjujuci EU i svoje gradjane pricama o "naporima koje cini kako bi ispunila uslove" za clanstvo u EU dok istovremeno u SB UN "Rusija i Kina" a ne EU ili SAD "brane " njene "nacionalne interese"?
Sta ce Srbija u EU kada su joj saveznici drzave koje EU svakodnevno KRITIKUJE zbog "diktature i krsenja ljudskih prava i sloboda"!
Kosovo je ZAPAD, Srbija je "Ruska Gubernija" i logicno je da zapad podrzava Kosovo

kleo

pre 11 godina

Pitam stvarno celu Srbiju: Da li je stvarno uzasno za Srbiju da je ovaj Kostunica ikad bio Presednik Drzave Srbije.
Koje za uzas sto je on bio Presdnik ne lupaju plus, a ko se time divi ne udaraju minuse?.

Majko moja!

pre 11 godina

E, a ivaj meacnjak nek cuti da ga niko vise nikad niti cuje niti vidi! Da se on nije pretvorio u mracnu babu cekalicu od 2000-te ne bi bilo sta je bilo i sve ovo ne bismo morali da citamo.
Samo ti, cuti, cuti i idi da pecas.

Voja

pre 11 godina

Postepeno priznavanje Kosova je bilo ocigledan uslov, bolje da je rekao nesto pametno o svom zaokretu odmah po dolasku na vlast, Radetu Markovicu, Nebojsi Pavkovicu, Aci Tomicu, Crvenim beretkama, ubistvu Djindjica...
Unormaljivanje Srbije povlaci i normalizaciju odnosa sa Pristinom. Prvo treba sacuvati onaj deo zemlje kojim jos uvek upravljamo, borbom protiv ratnih profitera, tajnih sluzbi bez civilnog nadzora, politicara koji bez haosa ne bi ni postojali, za ljudska prava, za svakog intelektualca koji bi da ode iz zemlje, za javni red i mir, postovanje zakona , ekonomiju...
Narod ce pre glasati za Kosovo jer se plasi sistema u kome mora da se uci i radi i ponasa u skladu sa zakonom. Postacemo policijska, jednopartijska drzava tajkuna i sponzorusa. Eto jedne velike istine koju cemo shvatiti tek za cetiri godine.

Ištvan

pre 11 godina

Vi ste u Srbiji dezorijentisani u sva tri pravca (prema ljudima, vremenu i prostoru). Komentari su većinom toliko smešni da su istovremeno i tužni.
Katastrofa!!!

Mika

pre 11 godina

A ti si zajedno sa svim drugim politicarima koji su bili ili jesu na vlasti, PRODAO MOJ ZIVOT. Stidi se, rodio sam se u zemlji u kojoj sam bio gradjanin Evrope i sveta, a sada sam jadnik u najsiromasnijoj zemlji u Evropi.

srpkinja

pre 11 godina

Ako tebe slusamo, preti nam istrebljenje nevidjenih razmera.
(Glasac, 4. septembar 2012 17:24)

Meni ne preti, ja sam lojalna državi, a za neke je zaista dozrelo da se istrebe.

ULTRAS CRVENA ZVEZDA

pre 11 godina

@ognja;@Duki

Bravo momci,potpuno se slažem sa vama.Onaj ko stavi paraf na priznanje tzv "nezavisnog" Kosmeta počinio je političko samoubistvo,a možda i nešto gore od toga.Samo strpljivo i bez ishitrenih poteza,dočekaćemo mi i pre nego što to iko vidi u ovom trenutku da se tas vrati na našu stranu.
Da unapred odgovorim i ovima koji će verovatno da postave pitanje,"a kako ćete da ga vratite"?Pa lepo,istim putem kojim su ga oni privremeno oteli i okupirali!!!

putnik

pre 11 godina

Istorija ce pokazati da je Milosevic pokusao da OVK savlada genocidnom anti-teroristickom akcijom i napravio humanitarnu katastrofu koju je EU morala da obuzda.U Kumanovu je potpisano primirje i formiranje granice sa Kosovom.Kako je Djindjic hteo da preda Hagu sve ove koji su katastrofu i napravili politicki protivnici na celu sa gospodinom su stvorili ambijent u kom je premijer mogao biti ubijen.Prica o Kosovu je ostala matra konzervativne struje kako bi skrenuli paznju sa losih ekonomskih prilika koju su izazvali.Politicke prlike ogradile su zemlju tokom koje su grupe bliske tajnim sluzbama opljackale zemlju...

Dusan

pre 11 godina

DJ Fijasko opet za pultom..eeee...gde se dedose oni topli jesenji dani iz 1998. kad si se zaputio na Kosovo...uzeo Kalasnjikov u ruke, pa trcis, trcis...a vetar ti carlija u kosi...

Vlada

pre 11 godina

Kostunica je naslutio istinu ali Dacic ce vec to resiti na najbolji moguci nacin. To sto njegov odgovor nije bio ishitren, sujetan i uvredljiv je najbolji nacin da kasnije izadje sa argumentima i ucini ono sto bude u interesu srpskog naroda. Neka se svaka nacija izbori za svoje interese ali ne na racun drugih nacija. Verujem u politicku odluku naseg novog Premijera naravno uz podrsku vecinske Srbije.

Dusan

pre 11 godina

Tacno je da je bivsa vlast pod spoljnim pritiskom radila mnoge stvari koje su objektivno potpomagale nezavisnost Kosova. Ali je isto tako tacno da je nova vlast pre neki dan bez mnogo problema odustala od zvazdice, a cini mi se da bi na podjednako relaksiran nacin mogla da odustane i od Kosova (tipa, imama vaznijih stvari, necemo da bijemo izgublljene bitke itd).

Saša73

pre 11 godina

Kao i Milošević davne 1988. godine i ovaj lik pokušava da politički profitira na temi Kosova, bez ideje i predloga o rešavanju ovog problema. Koštunica nikako da shvati da je Srbija puno napredovala od 1988.god. Mi danas imamo više od jedne televizije, više od jedne partije, više od jednog odgovornog člana SANU i više od jednog izgubljena rata u kojem nismo učestvovali. Retorikaom o Kosovu niko više ne može sebi da podigne politički rejting. Bilo nekad. To znaju i bivši Šešeljevi saborci . .ali Koštunica to ne kapira. Očigledno je da nema ideja za pravo političko delovanje. Njegovo vreme je isteklo.

vlada-so

pre 11 godina

ostrašćena izjava na nivou kafane na 9 peronu,a ne jednog državnika.kosovo nije prodala ni bivša ni sadašnja ni buduća,to je tzv.proces puzajuće nezavisnosti,prvo tito i sap kosovo,pa sloba i povlačenje države,pa Vi i proglašenje nezavisnosti,pa tadić i dačić i eulex,pa nikolić i pahuljica...zlonamernost i neki bes u Vama nedostojna državnika oko ključnog nacionalnog pitanja gde bi emocije morale biti isključene.a o prodaji kosova,željno sa nestrpljenjem očekujemo patriotsku pljačku.

Djordje

pre 11 godina

ČIJA JE UZDA TOGA JE I KONJ!
Gospodo! Sadašnji i ovdašnji političari koriste Kosovo i patriotizam jedni protiv drgih. Do Kosova im je stalo k'o do lanjskog snega. Nisu toliko glupi da sami poveruju u ono što pričaju. Albanci, Mi i Hrvati smo bili prve komšije na severo-zapadnoj obali Kaspijskog mora pre više od XX vekova. Kosovo je osvojeno i dobijeno posle Balkanskih ratova 1912 i 13. Do II rata nisu imali nikakva prava, do pada Rankovića takodje. Svojevremeno pre 40-tak godina razgovarao sam sa sudijom koji je 50-tih osudio grupu Prizrenske lige. Taj mudri pošten čovek mi je tada davno rekao da je presuda samo privremeno političko rešenje FNRJ (tada) i da će se to pitanje postavljati još dugo dok Albanci ne reše svoj status. Nije li FNRJ Autonomnu oblast Kosovo i Metohija Ustavom izravnao sa Vojvodinom dajući joj status Pokrajine?
Kosovo i Metohija je tokom postajanja Titove Jugoslavije bila moneta za podkusurivanje i preganjanje jugoslovenskih republika. I za Titovo vreme je bilo demonstracija i oružanih pobuna koje su u krvi (ili tiho 6-to odeljenje) ugušivane. Jel' ulicama Prištine nisu vodili magarca sa slikom Tita? Malo se pamti a još manje zna! Kosovo jeste srpsko i uvek će srpsko ostati ali samo u manastitima, pesmama i mitologiji. Tamo Albanaca ima mnogo, mnogo više a imaju i jake sponzore. Pa da vidim tog baju koji će da zagrize. Čak i da se Kosovo vrati u granice Srbije (malo morgen) čije će biti? Zato pamet u glavu ne gubimo Vojvodinu dok je još uvek naša!

sramota

pre 11 godina

Ovaj kao da ne zna da je Kumanovski sporazum potpisao Milosevic.Ajde bolje kazi koliko je u vreme tvoje vladavine odradjeno spornih privatizacija, pa onda, da su clanovi DSS u Kolubari napravili "pljacku veka",pa da su Crnogorci pobegli od nas opet za vreme tvoje vladavine, pa da si rasturio DOS i produzo Milosevicu vladavinu koja je bila uzrok bombardovanja i gubljenja Kosova.

Nikola

pre 11 godina

Vojislav Kostunica je jedina relevantna licnost na politickoj sceni Srbije zbog najmanje dve stvari. Prva je ta sto ima doslednu i jasnu politiku nacionalnih interesa Srbije koja je u korelaciji sa svim principima i nacelima civilizacijske tekovine. Drugi razlog je taj sto se njegova opazanja politickoh procesa potvrdjuju u praksi.
Ljudi, jos 2008. godine je rekao da je uslov za evropske integracije priznavanje tzv. drzave Kosovo na teritoriji Srbije a da od ulaska Srbije u EU nema nista i da nam jedino preostaje da ekonomski saradjujemo sa EU i njenim drzavama clanicama a da se integracije u EU okanemo jer EU nema nikakvu ambiciju prosirenja.
I sta se desilo. Vlast koja je cetiri godine lutala sa pricom I Kosovo i EU je stigla do NI KOSOVO NI EU.
Sve je ovo tako jednostavno, a mi... lutamo li... lutamo...

Duki

pre 11 godina

Mlad sam covek,visokoobrazovan.imam porodicu i stalan posao,ali za razliku od vecine dusa mi je cista i mozak mi nije ispran tokom ovih godina tzv slobode.u potpunosti se slazem sa komentarom u potpisu-ognja

marija

pre 11 godina

Ma da preselimo Srbiju iz Evrope na pusto ostrvo, mimo sveta...
ps. Bas me zanima da li Kostunica svoje knjige pise na kompjuteru ili guscjim perom?

kristijan

pre 11 godina

Medved se probudio, izašao iz pećine, video svoju senku, nešto odbrundao i vratio se na spavanje. Dakle, čeka nas dugačka zima...

ognja

pre 11 godina

dzabe pricati, nema ko da slusa. njima su bitnije parade, facebook-ovi, lajkovanja, open mind, ....... ali, ne znaju da nas jos ima koji smo radi za otadzbinu sve da uradimo.

VladimirUE

pre 11 godina

Ne, nego ova ista patriJotska vlast, samo u drugom obliku, i to prvi put 1999., a drugi u februaru 2008. Time je prica zvana Kosovo zatvorena. Kraj, tacka.

Dragan

pre 11 godina

Žao mi je što moram da priznam, ali potpuno je u pravu.
Od 99 te manje više prikriveno vrši se nasilno oduzimanje teritorije suverenoj državi u sred Evrope.
Počev od pregovora u Rambujeu, preko bombardovanja i otvorene vojne podrške separatistima, Ahtisarijevog plana i sl.
Nažalost državu su vodili i vode je ljudi bez imalo samopoštovanja, što je dovoljan znak ovima drugima da traže i dobiju sve što su zamislili.

eric-cartman

pre 11 godina

vlast je prodala (izgubila) vlast Slobodana Milosevica svojom ne pismenom politikom,stvaranja od najmocnije drzave na svetu i najjacih zemalja evrope neprijetelje i guranjem ove zemlje u propast u svakom obliku.....dok je druga strana od njih stvarala najvece saveznike.....rezultat je poznat.....Vojislava Kostunicu treba podsetiti (posto je covek ocigledno kratkog pamcenja ili ne zeli da se seca nekih stvari)da je za vreme njegove vladavine Srbijom ta ista vlast na KiM pripremala drzavnost da bi je proglasila 2008,sto je bilo na kraju mandata gospodina doticnog.....

Ludi Milojko

pre 11 godina

Bravo Koštunjavi, konačno i ćorava koka da ubode neko zrno!!! Samo nemoj da zaboraviš da si ti bio vođa DOSmanlija i Premijer i da si rukovodio MUP-om i DB-om, pa što ih ne pohapsi kao narodne izdajnike i petokolonaše??

mirko

pre 11 godina

Ja mislim da se niko nije obradovao ovoj izjavi Šulca, kao KdrV. Čovek je do sada izdao stotine sapštenja o prodaji Kosova, i sada pokušava da poentira. Pa Vojislave ako si se dogovorio sa Tomislavom pred izbore, što se sada brineš, odustanite od EU, vi odlučujete ne odlučuje valjda bivša vlast, i nema problema, ko vam brani da ne prihvatite sporazume predhodne vlasti, kada ništa nije potpisano, ili možda voliš da mlatiš praznu slamu, i da zamlaćuješ tih 5% svojih glasača.

Glasac

pre 11 godina

Ooo, pa ko se to nama probudio?
Za tvoje obavestenje, Vojo, Kosovo je otislo jos krajem 70-tih.
Prespavao si i bombardovanje i 90-te? Prosla vlast se jos i dobro drzala,
ovi ce sad tek da rasturaju.
A kad kazes zaokret - ispravnije je da kazes PREOKRET, jer je to jedini spas za Srbiju. Pa nismo, bre, mi sahovski konji, pa da preskacemo preko teritorija EU i NATO da bi stigli do tvoje voljene majcice Rusije!
I, za kraj, ne kaze se dzabe "kad ne mozes pobediti, pridruzi se".
Ako tebe slusamo, preti nam istrebljenje nevidjenih razmera.

Balacko

pre 11 godina

Pa, da li je moguće?! Prošla Vlada je kriva za sve ljudi, za SVE što nije kako nam je po volji a, još jednom da definišemo misao ovod doktora, Srbija je ostrvska zemlja na koju ne deluju ikakvi spoljini uticaji.

Hajduk Stanko

pre 11 godina

Cuj prosla vlada.Smesno.Svi znamo sta i kako se dogadjalo sa Kosovom tako da samo zlobni i neobavesteni ljudi mogu stvari tako da posmatraju.Sa obzirom da je covek uglavnom neobavesten moze se ocekivati ovakva izjava.Na nezavisnosti Kosova EU je radila od 1999 a sta su nasi politicari radili.Kada se toliko zaklinjete u Kosovo zasto niste po dolasku na vlast pohapsili haske optuzenike(necu reci zlocince zbog pretpostavke nevinosti na sudu),zatvorili to poglavlje i odmah usli u pregovore u vezi Kosova. dok ste imali podrsku celog sveta.Vama je to doktore na pocetku protekle decenije bilo citiram"zadnja rupa na svirali".Niste bili aktivni,vaznije vam je bilo da sacuvate centre moci od zakona i lustracije i sad optuzujete prethodnu vladu jer vam je napad najbolja odbrana.Balvani srbima donose samo nevolje.

sumorni

pre 11 godina

Vidi vidi ko se to nama probudio.

Zadnji put je bio ovako budan kad mu je Kosovo proglasilo nezavisnost, a pretposlednji put kad mu je to učinila Crna Gora.

Da ne slutiš Vojvodinu?

sasha

pre 11 godina

@Helios: Kosovo je prodao Milošević, a isto je formalno otišlo dok je premijer bio Koštunica. Tako da je ovo samo prazno bulažnjenje i traženje krivca za nešto za šta je sam kriv.

vlajzi

pre 11 godina

kakva je ovo ljiga od coveka. po njemu je DS kriv i za Iransko-Izraelski sukob, i za svetsku ekonomsku krizu, i za zemljotres u Indoneziji...
Covek je patoloski opterecen DS-om, do te mere da ce i najgoru glupost nove vlade da pripise bivsoj.
A to sto u novoj vladi sede sve ministri iz bivse, to nema veze...
A to sto je u vreme njegove vlade Kosovo proglasilo nezavisnost, to nema veze...
Ovaj covek definitivno nije u vinklu, i njegove izjave su potpuno irelevantne.

Pfffff

pre 11 godina

Ja sam prodao Kosovo. Eto, i prodao bih ga opet samo da se zavrsi vise ta prica. Smarate, bolje da budete dobri sa susednom drzavom Kosovo nego da smarate na stetu naroda tamo. Lepo prihvatite realnost i tako pomozite narodu tamo.

Helios

pre 11 godina

Po hiljaditi put: priznanje Kim AUTOMATSKI znači početak novih problema i komadanja Srbije negde drugde. Nakon pada Slavonije bio je samo pad Krajine. Nakon pada Krajine pad trećine Republike Srpske. Nakon tog pada nastupio je napad na jug Srbije, Kosovo. Koliko je potrebno biti glup da se taj niz ne uvidi? Batalite nesimpatičnost ovog i onog, ne mlatarajte izrazom patriJote samo zato što niste patriote. Ne morate da budete patriote ako nećete, to je sasvim OK. Ali ne smete da budete glupi, jer to je na štetu svih nas a i vaše dece. DS je ustupio skoro SVE, samo je u molio EU i albance da to ne viču to glasno, da bi ostao na vlasti.

Helios

pre 11 godina

Po hiljaditi put: priznanje Kim AUTOMATSKI znači početak novih problema i komadanja Srbije negde drugde. Nakon pada Slavonije bio je samo pad Krajine. Nakon pada Krajine pad trećine Republike Srpske. Nakon tog pada nastupio je napad na jug Srbije, Kosovo. Koliko je potrebno biti glup da se taj niz ne uvidi? Batalite nesimpatičnost ovog i onog, ne mlatarajte izrazom patriJote samo zato što niste patriote. Ne morate da budete patriote ako nećete, to je sasvim OK. Ali ne smete da budete glupi, jer to je na štetu svih nas a i vaše dece. DS je ustupio skoro SVE, samo je u molio EU i albance da to ne viču to glasno, da bi ostao na vlasti.

sumorni

pre 11 godina

Vidi vidi ko se to nama probudio.

Zadnji put je bio ovako budan kad mu je Kosovo proglasilo nezavisnost, a pretposlednji put kad mu je to učinila Crna Gora.

Da ne slutiš Vojvodinu?

ognja

pre 11 godina

dzabe pricati, nema ko da slusa. njima su bitnije parade, facebook-ovi, lajkovanja, open mind, ....... ali, ne znaju da nas jos ima koji smo radi za otadzbinu sve da uradimo.

Glasac

pre 11 godina

Ooo, pa ko se to nama probudio?
Za tvoje obavestenje, Vojo, Kosovo je otislo jos krajem 70-tih.
Prespavao si i bombardovanje i 90-te? Prosla vlast se jos i dobro drzala,
ovi ce sad tek da rasturaju.
A kad kazes zaokret - ispravnije je da kazes PREOKRET, jer je to jedini spas za Srbiju. Pa nismo, bre, mi sahovski konji, pa da preskacemo preko teritorija EU i NATO da bi stigli do tvoje voljene majcice Rusije!
I, za kraj, ne kaze se dzabe "kad ne mozes pobediti, pridruzi se".
Ako tebe slusamo, preti nam istrebljenje nevidjenih razmera.

sasha

pre 11 godina

@Helios: Kosovo je prodao Milošević, a isto je formalno otišlo dok je premijer bio Koštunica. Tako da je ovo samo prazno bulažnjenje i traženje krivca za nešto za šta je sam kriv.

eric-cartman

pre 11 godina

vlast je prodala (izgubila) vlast Slobodana Milosevica svojom ne pismenom politikom,stvaranja od najmocnije drzave na svetu i najjacih zemalja evrope neprijetelje i guranjem ove zemlje u propast u svakom obliku.....dok je druga strana od njih stvarala najvece saveznike.....rezultat je poznat.....Vojislava Kostunicu treba podsetiti (posto je covek ocigledno kratkog pamcenja ili ne zeli da se seca nekih stvari)da je za vreme njegove vladavine Srbijom ta ista vlast na KiM pripremala drzavnost da bi je proglasila 2008,sto je bilo na kraju mandata gospodina doticnog.....

Dragan

pre 11 godina

Žao mi je što moram da priznam, ali potpuno je u pravu.
Od 99 te manje više prikriveno vrši se nasilno oduzimanje teritorije suverenoj državi u sred Evrope.
Počev od pregovora u Rambujeu, preko bombardovanja i otvorene vojne podrške separatistima, Ahtisarijevog plana i sl.
Nažalost državu su vodili i vode je ljudi bez imalo samopoštovanja, što je dovoljan znak ovima drugima da traže i dobiju sve što su zamislili.

Ludi Milojko

pre 11 godina

Bravo Koštunjavi, konačno i ćorava koka da ubode neko zrno!!! Samo nemoj da zaboraviš da si ti bio vođa DOSmanlija i Premijer i da si rukovodio MUP-om i DB-om, pa što ih ne pohapsi kao narodne izdajnike i petokolonaše??

kristijan

pre 11 godina

Medved se probudio, izašao iz pećine, video svoju senku, nešto odbrundao i vratio se na spavanje. Dakle, čeka nas dugačka zima...

vlajzi

pre 11 godina

kakva je ovo ljiga od coveka. po njemu je DS kriv i za Iransko-Izraelski sukob, i za svetsku ekonomsku krizu, i za zemljotres u Indoneziji...
Covek je patoloski opterecen DS-om, do te mere da ce i najgoru glupost nove vlade da pripise bivsoj.
A to sto u novoj vladi sede sve ministri iz bivse, to nema veze...
A to sto je u vreme njegove vlade Kosovo proglasilo nezavisnost, to nema veze...
Ovaj covek definitivno nije u vinklu, i njegove izjave su potpuno irelevantne.

mirko

pre 11 godina

Ja mislim da se niko nije obradovao ovoj izjavi Šulca, kao KdrV. Čovek je do sada izdao stotine sapštenja o prodaji Kosova, i sada pokušava da poentira. Pa Vojislave ako si se dogovorio sa Tomislavom pred izbore, što se sada brineš, odustanite od EU, vi odlučujete ne odlučuje valjda bivša vlast, i nema problema, ko vam brani da ne prihvatite sporazume predhodne vlasti, kada ništa nije potpisano, ili možda voliš da mlatiš praznu slamu, i da zamlaćuješ tih 5% svojih glasača.

Saša73

pre 11 godina

Kao i Milošević davne 1988. godine i ovaj lik pokušava da politički profitira na temi Kosova, bez ideje i predloga o rešavanju ovog problema. Koštunica nikako da shvati da je Srbija puno napredovala od 1988.god. Mi danas imamo više od jedne televizije, više od jedne partije, više od jednog odgovornog člana SANU i više od jednog izgubljena rata u kojem nismo učestvovali. Retorikaom o Kosovu niko više ne može sebi da podigne politički rejting. Bilo nekad. To znaju i bivši Šešeljevi saborci . .ali Koštunica to ne kapira. Očigledno je da nema ideja za pravo političko delovanje. Njegovo vreme je isteklo.

Mika

pre 11 godina

A ti si zajedno sa svim drugim politicarima koji su bili ili jesu na vlasti, PRODAO MOJ ZIVOT. Stidi se, rodio sam se u zemlji u kojoj sam bio gradjanin Evrope i sveta, a sada sam jadnik u najsiromasnijoj zemlji u Evropi.

VladimirUE

pre 11 godina

Ne, nego ova ista patriJotska vlast, samo u drugom obliku, i to prvi put 1999., a drugi u februaru 2008. Time je prica zvana Kosovo zatvorena. Kraj, tacka.

sramota

pre 11 godina

Ovaj kao da ne zna da je Kumanovski sporazum potpisao Milosevic.Ajde bolje kazi koliko je u vreme tvoje vladavine odradjeno spornih privatizacija, pa onda, da su clanovi DSS u Kolubari napravili "pljacku veka",pa da su Crnogorci pobegli od nas opet za vreme tvoje vladavine, pa da si rasturio DOS i produzo Milosevicu vladavinu koja je bila uzrok bombardovanja i gubljenja Kosova.

Nikola

pre 11 godina

Vojislav Kostunica je jedina relevantna licnost na politickoj sceni Srbije zbog najmanje dve stvari. Prva je ta sto ima doslednu i jasnu politiku nacionalnih interesa Srbije koja je u korelaciji sa svim principima i nacelima civilizacijske tekovine. Drugi razlog je taj sto se njegova opazanja politickoh procesa potvrdjuju u praksi.
Ljudi, jos 2008. godine je rekao da je uslov za evropske integracije priznavanje tzv. drzave Kosovo na teritoriji Srbije a da od ulaska Srbije u EU nema nista i da nam jedino preostaje da ekonomski saradjujemo sa EU i njenim drzavama clanicama a da se integracije u EU okanemo jer EU nema nikakvu ambiciju prosirenja.
I sta se desilo. Vlast koja je cetiri godine lutala sa pricom I Kosovo i EU je stigla do NI KOSOVO NI EU.
Sve je ovo tako jednostavno, a mi... lutamo li... lutamo...

Pfffff

pre 11 godina

Ja sam prodao Kosovo. Eto, i prodao bih ga opet samo da se zavrsi vise ta prica. Smarate, bolje da budete dobri sa susednom drzavom Kosovo nego da smarate na stetu naroda tamo. Lepo prihvatite realnost i tako pomozite narodu tamo.

Djordje

pre 11 godina

ČIJA JE UZDA TOGA JE I KONJ!
Gospodo! Sadašnji i ovdašnji političari koriste Kosovo i patriotizam jedni protiv drgih. Do Kosova im je stalo k'o do lanjskog snega. Nisu toliko glupi da sami poveruju u ono što pričaju. Albanci, Mi i Hrvati smo bili prve komšije na severo-zapadnoj obali Kaspijskog mora pre više od XX vekova. Kosovo je osvojeno i dobijeno posle Balkanskih ratova 1912 i 13. Do II rata nisu imali nikakva prava, do pada Rankovića takodje. Svojevremeno pre 40-tak godina razgovarao sam sa sudijom koji je 50-tih osudio grupu Prizrenske lige. Taj mudri pošten čovek mi je tada davno rekao da je presuda samo privremeno političko rešenje FNRJ (tada) i da će se to pitanje postavljati još dugo dok Albanci ne reše svoj status. Nije li FNRJ Autonomnu oblast Kosovo i Metohija Ustavom izravnao sa Vojvodinom dajući joj status Pokrajine?
Kosovo i Metohija je tokom postajanja Titove Jugoslavije bila moneta za podkusurivanje i preganjanje jugoslovenskih republika. I za Titovo vreme je bilo demonstracija i oružanih pobuna koje su u krvi (ili tiho 6-to odeljenje) ugušivane. Jel' ulicama Prištine nisu vodili magarca sa slikom Tita? Malo se pamti a još manje zna! Kosovo jeste srpsko i uvek će srpsko ostati ali samo u manastitima, pesmama i mitologiji. Tamo Albanaca ima mnogo, mnogo više a imaju i jake sponzore. Pa da vidim tog baju koji će da zagrize. Čak i da se Kosovo vrati u granice Srbije (malo morgen) čije će biti? Zato pamet u glavu ne gubimo Vojvodinu dok je još uvek naša!

Balacko

pre 11 godina

Pa, da li je moguće?! Prošla Vlada je kriva za sve ljudi, za SVE što nije kako nam je po volji a, još jednom da definišemo misao ovod doktora, Srbija je ostrvska zemlja na koju ne deluju ikakvi spoljini uticaji.

vlada-so

pre 11 godina

ostrašćena izjava na nivou kafane na 9 peronu,a ne jednog državnika.kosovo nije prodala ni bivša ni sadašnja ni buduća,to je tzv.proces puzajuće nezavisnosti,prvo tito i sap kosovo,pa sloba i povlačenje države,pa Vi i proglašenje nezavisnosti,pa tadić i dačić i eulex,pa nikolić i pahuljica...zlonamernost i neki bes u Vama nedostojna državnika oko ključnog nacionalnog pitanja gde bi emocije morale biti isključene.a o prodaji kosova,željno sa nestrpljenjem očekujemo patriotsku pljačku.

Hajduk Stanko

pre 11 godina

Cuj prosla vlada.Smesno.Svi znamo sta i kako se dogadjalo sa Kosovom tako da samo zlobni i neobavesteni ljudi mogu stvari tako da posmatraju.Sa obzirom da je covek uglavnom neobavesten moze se ocekivati ovakva izjava.Na nezavisnosti Kosova EU je radila od 1999 a sta su nasi politicari radili.Kada se toliko zaklinjete u Kosovo zasto niste po dolasku na vlast pohapsili haske optuzenike(necu reci zlocince zbog pretpostavke nevinosti na sudu),zatvorili to poglavlje i odmah usli u pregovore u vezi Kosova. dok ste imali podrsku celog sveta.Vama je to doktore na pocetku protekle decenije bilo citiram"zadnja rupa na svirali".Niste bili aktivni,vaznije vam je bilo da sacuvate centre moci od zakona i lustracije i sad optuzujete prethodnu vladu jer vam je napad najbolja odbrana.Balvani srbima donose samo nevolje.

putnik

pre 11 godina

Istorija ce pokazati da je Milosevic pokusao da OVK savlada genocidnom anti-teroristickom akcijom i napravio humanitarnu katastrofu koju je EU morala da obuzda.U Kumanovu je potpisano primirje i formiranje granice sa Kosovom.Kako je Djindjic hteo da preda Hagu sve ove koji su katastrofu i napravili politicki protivnici na celu sa gospodinom su stvorili ambijent u kom je premijer mogao biti ubijen.Prica o Kosovu je ostala matra konzervativne struje kako bi skrenuli paznju sa losih ekonomskih prilika koju su izazvali.Politicke prlike ogradile su zemlju tokom koje su grupe bliske tajnim sluzbama opljackale zemlju...

Ištvan

pre 11 godina

Vi ste u Srbiji dezorijentisani u sva tri pravca (prema ljudima, vremenu i prostoru). Komentari su većinom toliko smešni da su istovremeno i tužni.
Katastrofa!!!

marija

pre 11 godina

Ma da preselimo Srbiju iz Evrope na pusto ostrvo, mimo sveta...
ps. Bas me zanima da li Kostunica svoje knjige pise na kompjuteru ili guscjim perom?

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Predsednik DSS Vojislav Koštunica kaže da je izjava Šulca do kraja ogoljena istina da Brisel već četiri godine vodi politiku stvaranja nezavisne države Kosovo.

A zasto leba ti to Brisel radi ???
Ima li neko u tom "ruglu od drzave" ko bi mogao da mi objasni "sta ce Briselu nezavisno Kosovo" ?
Iz koga razloga je to Brisel nasao bas Srbiji da "otima teritoriju" i to bas Kosovo, "Srce Srbije" ?
Braco draga, "brizljivo zatupljivani gradjani Srbije !
Ne "otima" Brisel Srbiji Kosovo, KOSOVO SE OTELO SRBIJI, Brisel kao i gotovo celokupan CIVILIZOVANI, najrazvijeniji i demokratski zapadni Svet se samo STAVIO NA STRANU Kosova i podrzao napore jednog potlacenog naroda da se OSLOBODI srpske "kolonizacije" i dominacije 5% srpskog stanovnistva na Kosovu nad 95% kosovskih Albanaca i drugih naroda i narodnosti koje zive na Kosovu !
CIVILIZOVANI, najrazvijeniji i demokratski Svet podrzao je zelju i napore Kosova da se "civilizuje, demokratizuje i PRIDRUZI zapadnoj CIVILIZACIJI sto Srbija ni do dana danasnjeg ISKRENO i ne pomislja i na sve nacine pokusava zadrzati "status RUSKE GUBERNIJE" obmanjujuci EU i svoje gradjane pricama o "naporima koje cini kako bi ispunila uslove" za clanstvo u EU dok istovremeno u SB UN "Rusija i Kina" a ne EU ili SAD "brane " njene "nacionalne interese"?
Sta ce Srbija u EU kada su joj saveznici drzave koje EU svakodnevno KRITIKUJE zbog "diktature i krsenja ljudskih prava i sloboda"!
Kosovo je ZAPAD, Srbija je "Ruska Gubernija" i logicno je da zapad podrzava Kosovo

kleo

pre 11 godina

Pitam stvarno celu Srbiju: Da li je stvarno uzasno za Srbiju da je ovaj Kostunica ikad bio Presednik Drzave Srbije.
Koje za uzas sto je on bio Presdnik ne lupaju plus, a ko se time divi ne udaraju minuse?.

Dusan

pre 11 godina

DJ Fijasko opet za pultom..eeee...gde se dedose oni topli jesenji dani iz 1998. kad si se zaputio na Kosovo...uzeo Kalasnjikov u ruke, pa trcis, trcis...a vetar ti carlija u kosi...

Dusan

pre 11 godina

Tacno je da je bivsa vlast pod spoljnim pritiskom radila mnoge stvari koje su objektivno potpomagale nezavisnost Kosova. Ali je isto tako tacno da je nova vlast pre neki dan bez mnogo problema odustala od zvazdice, a cini mi se da bi na podjednako relaksiran nacin mogla da odustane i od Kosova (tipa, imama vaznijih stvari, necemo da bijemo izgublljene bitke itd).

srpkinja

pre 11 godina

Ako tebe slusamo, preti nam istrebljenje nevidjenih razmera.
(Glasac, 4. septembar 2012 17:24)

Meni ne preti, ja sam lojalna državi, a za neke je zaista dozrelo da se istrebe.

ULTRAS CRVENA ZVEZDA

pre 11 godina

@ognja;@Duki

Bravo momci,potpuno se slažem sa vama.Onaj ko stavi paraf na priznanje tzv "nezavisnog" Kosmeta počinio je političko samoubistvo,a možda i nešto gore od toga.Samo strpljivo i bez ishitrenih poteza,dočekaćemo mi i pre nego što to iko vidi u ovom trenutku da se tas vrati na našu stranu.
Da unapred odgovorim i ovima koji će verovatno da postave pitanje,"a kako ćete da ga vratite"?Pa lepo,istim putem kojim su ga oni privremeno oteli i okupirali!!!

Majko moja!

pre 11 godina

E, a ivaj meacnjak nek cuti da ga niko vise nikad niti cuje niti vidi! Da se on nije pretvorio u mracnu babu cekalicu od 2000-te ne bi bilo sta je bilo i sve ovo ne bismo morali da citamo.
Samo ti, cuti, cuti i idi da pecas.

Voja

pre 11 godina

Postepeno priznavanje Kosova je bilo ocigledan uslov, bolje da je rekao nesto pametno o svom zaokretu odmah po dolasku na vlast, Radetu Markovicu, Nebojsi Pavkovicu, Aci Tomicu, Crvenim beretkama, ubistvu Djindjica...
Unormaljivanje Srbije povlaci i normalizaciju odnosa sa Pristinom. Prvo treba sacuvati onaj deo zemlje kojim jos uvek upravljamo, borbom protiv ratnih profitera, tajnih sluzbi bez civilnog nadzora, politicara koji bez haosa ne bi ni postojali, za ljudska prava, za svakog intelektualca koji bi da ode iz zemlje, za javni red i mir, postovanje zakona , ekonomiju...
Narod ce pre glasati za Kosovo jer se plasi sistema u kome mora da se uci i radi i ponasa u skladu sa zakonom. Postacemo policijska, jednopartijska drzava tajkuna i sponzorusa. Eto jedne velike istine koju cemo shvatiti tek za cetiri godine.

Ima li ko da probudi ovog coveka?

pre 11 godina

Prethodna vlast prodala Kosovo. Odakle sledi da Kosovo vise nije srpsko. Tako da smo to pitanje skinuli sa dnevnog reda. Ili je ovo jos jedna od onih DSS-ovih izjava o prodaji/priznavanju, ko zna koja po redu, od kada su izgubili vlast.
E sad mi nije jasno kako ovo moze biti reakcija na Sulcovu izjavu. Jer on trazi da se prizna Kosovo da bi se uslo u EU. Zasto on trazi nesto, sto je uveliko gotova stvar, i prodato, kako nam rekoste. Mozda legaliisti treba malo da ukljuce mozak, i da malo usaglase svoje izjave sa zdravim razumom.

Vlada

pre 11 godina

Kostunica je naslutio istinu ali Dacic ce vec to resiti na najbolji moguci nacin. To sto njegov odgovor nije bio ishitren, sujetan i uvredljiv je najbolji nacin da kasnije izadje sa argumentima i ucini ono sto bude u interesu srpskog naroda. Neka se svaka nacija izbori za svoje interese ali ne na racun drugih nacija. Verujem u politicku odluku naseg novog Premijera naravno uz podrsku vecinske Srbije.

Duki

pre 11 godina

Mlad sam covek,visokoobrazovan.imam porodicu i stalan posao,ali za razliku od vecine dusa mi je cista i mozak mi nije ispran tokom ovih godina tzv slobode.u potpunosti se slazem sa komentarom u potpisu-ognja

Milos

pre 11 godina

DOBRO JUTRO KOLUMBO!!! Da i da znas, pao je Berlinski zid. SSSR je izgubio hladni rat. NATO se prosirio na istok do granica Rusije. Rusija nije vise globalna nego regionalna sila. A sve bivse YU republike su postale nezavisne drzave. E da, umalo da zaboravim, ako nisi obavesten, nije Brisel otcepio Kosovo, nego 95% stanovnistva koje tamo zivi - I TO LEGALNO. Koliko se ja secam medjunarodni sud je, legalisto moj, presudio da je deklaracija nezavisnosti skladna sa medjunarodnim pravom.

andreas kisser

pre 11 godina

@ULTRAS CZ

znaci osmoro dece u najavi :-) vi bre zaludni klinci ni decu ne znate da pravite (satre nas bela kuga), a nasli ste da mrsite o visokoj politici. a za ovog sto se potpisao sa "ognja" se nadam da je pod 'spreman sve da uradi za otadzbinu' mislio na ustajanje u pola 7, rad od 10-12 sati dnevno, odlazak na spavanje u 11 uvece, stednja, pa onda neka ideja i otvaranje sopstvene firme gde bi uposlio 5, 6 radnika ... time bi zaista najvise pomogao otadzbini - naravno, pod uslovom da prijavi radnike i ne taji porez drzavi! jer ako je inace mislio na neki novi rat, prebijanje gejeva i stranih turista po beogradu, bakljade po stadionima i blejanje do sitnih sati po splavovima ... pa recimo da je onda prava ciljna grupa druga voje i njegovih ortaka iz DB-a. druga voje koga iz nekog razloga svi dozivljavaju za nacionalistu, a covek je najklasicnija komunjara, odrasla i skolovana u tom sistemu i koja je, izbacena iz konteksta tog sistema, nesposobna da misli na bilo koji drugi nacin. a sto se tice kosova - ako je stvarno sve nase politicare toliko strah samo zbog glasaca i gubitka vlasti, evo dajte mi ovlascenje, ja cu potpisati priznanje kosova i da se vec jednom zavrsi ta prica! SMARATE VISE SVI!

Dana

pre 11 godina

Prosot je neverovatna kolichina mrznje prema Koshtunici ispoljena na stranama B92. Izjava je primerena i tachna. Priznali Kosovo ili ne, dalje cedjenje nam ne gine, dok se i poslednja kap prirodnih zaliha, vode, kontrole strateshkih saobracajnica i jeftine radne snage ne iscrpi do kraja. Nema to veze s "demokratskim i gradjanskim vrednostima."

Valda

pre 11 godina

A da nemaju možda neke veze sa tom prodajom kosova i članovi Vaše partije koji "poseduju" severni deo kosova i žrtvuju se za narod, tako što sede u Beogradu po petosobnim stanovima, primaju po četiri-pet duplinarnih plata i zarađuju ogronmne količine para svojim privatnim firmama koje sve poslove obavljaju sa albanskim firmama sa kosova (naravno uz sve poreske olakšice) koje ste im VI gospodine neobavešteni i nezainteresovani dodelili? Ili ste zaboravili i da su najveće krađe ove zemlje počinjena za vreme vaših mandata?

tomislav

pre 11 godina

da je prodato imali bi nesto od toga... ako se ne varam, kosovo je otislo za dz nakon 3.5 godina vladavine vojislava kostunice

tomislav

pre 11 godina

Pljuju Kostunicu jer istina boli. Jadni smo.
(Zoran, 4. septembar 2012 19:22)

veze nemaju kostunica i istina....ta dva pojma se ne mogu staviti u isti konteks osim ako se prica o suprotnostima

sumorni

pre 11 godina

Vidi vidi ko se to nama probudio.

Zadnji put je bio ovako budan kad mu je Kosovo proglasilo nezavisnost, a pretposlednji put kad mu je to učinila Crna Gora.

Da ne slutiš Vojvodinu?

Glasac

pre 11 godina

Ooo, pa ko se to nama probudio?
Za tvoje obavestenje, Vojo, Kosovo je otislo jos krajem 70-tih.
Prespavao si i bombardovanje i 90-te? Prosla vlast se jos i dobro drzala,
ovi ce sad tek da rasturaju.
A kad kazes zaokret - ispravnije je da kazes PREOKRET, jer je to jedini spas za Srbiju. Pa nismo, bre, mi sahovski konji, pa da preskacemo preko teritorija EU i NATO da bi stigli do tvoje voljene majcice Rusije!
I, za kraj, ne kaze se dzabe "kad ne mozes pobediti, pridruzi se".
Ako tebe slusamo, preti nam istrebljenje nevidjenih razmera.

Helios

pre 11 godina

Po hiljaditi put: priznanje Kim AUTOMATSKI znači početak novih problema i komadanja Srbije negde drugde. Nakon pada Slavonije bio je samo pad Krajine. Nakon pada Krajine pad trećine Republike Srpske. Nakon tog pada nastupio je napad na jug Srbije, Kosovo. Koliko je potrebno biti glup da se taj niz ne uvidi? Batalite nesimpatičnost ovog i onog, ne mlatarajte izrazom patriJote samo zato što niste patriote. Ne morate da budete patriote ako nećete, to je sasvim OK. Ali ne smete da budete glupi, jer to je na štetu svih nas a i vaše dece. DS je ustupio skoro SVE, samo je u molio EU i albance da to ne viču to glasno, da bi ostao na vlasti.

ognja

pre 11 godina

dzabe pricati, nema ko da slusa. njima su bitnije parade, facebook-ovi, lajkovanja, open mind, ....... ali, ne znaju da nas jos ima koji smo radi za otadzbinu sve da uradimo.

kristijan

pre 11 godina

Medved se probudio, izašao iz pećine, video svoju senku, nešto odbrundao i vratio se na spavanje. Dakle, čeka nas dugačka zima...

Dragan

pre 11 godina

Žao mi je što moram da priznam, ali potpuno je u pravu.
Od 99 te manje više prikriveno vrši se nasilno oduzimanje teritorije suverenoj državi u sred Evrope.
Počev od pregovora u Rambujeu, preko bombardovanja i otvorene vojne podrške separatistima, Ahtisarijevog plana i sl.
Nažalost državu su vodili i vode je ljudi bez imalo samopoštovanja, što je dovoljan znak ovima drugima da traže i dobiju sve što su zamislili.

mirko

pre 11 godina

Ja mislim da se niko nije obradovao ovoj izjavi Šulca, kao KdrV. Čovek je do sada izdao stotine sapštenja o prodaji Kosova, i sada pokušava da poentira. Pa Vojislave ako si se dogovorio sa Tomislavom pred izbore, što se sada brineš, odustanite od EU, vi odlučujete ne odlučuje valjda bivša vlast, i nema problema, ko vam brani da ne prihvatite sporazume predhodne vlasti, kada ništa nije potpisano, ili možda voliš da mlatiš praznu slamu, i da zamlaćuješ tih 5% svojih glasača.

sasha

pre 11 godina

@Helios: Kosovo je prodao Milošević, a isto je formalno otišlo dok je premijer bio Koštunica. Tako da je ovo samo prazno bulažnjenje i traženje krivca za nešto za šta je sam kriv.

VladimirUE

pre 11 godina

Ne, nego ova ista patriJotska vlast, samo u drugom obliku, i to prvi put 1999., a drugi u februaru 2008. Time je prica zvana Kosovo zatvorena. Kraj, tacka.

vlajzi

pre 11 godina

kakva je ovo ljiga od coveka. po njemu je DS kriv i za Iransko-Izraelski sukob, i za svetsku ekonomsku krizu, i za zemljotres u Indoneziji...
Covek je patoloski opterecen DS-om, do te mere da ce i najgoru glupost nove vlade da pripise bivsoj.
A to sto u novoj vladi sede sve ministri iz bivse, to nema veze...
A to sto je u vreme njegove vlade Kosovo proglasilo nezavisnost, to nema veze...
Ovaj covek definitivno nije u vinklu, i njegove izjave su potpuno irelevantne.

Pfffff

pre 11 godina

Ja sam prodao Kosovo. Eto, i prodao bih ga opet samo da se zavrsi vise ta prica. Smarate, bolje da budete dobri sa susednom drzavom Kosovo nego da smarate na stetu naroda tamo. Lepo prihvatite realnost i tako pomozite narodu tamo.

eric-cartman

pre 11 godina

vlast je prodala (izgubila) vlast Slobodana Milosevica svojom ne pismenom politikom,stvaranja od najmocnije drzave na svetu i najjacih zemalja evrope neprijetelje i guranjem ove zemlje u propast u svakom obliku.....dok je druga strana od njih stvarala najvece saveznike.....rezultat je poznat.....Vojislava Kostunicu treba podsetiti (posto je covek ocigledno kratkog pamcenja ili ne zeli da se seca nekih stvari)da je za vreme njegove vladavine Srbijom ta ista vlast na KiM pripremala drzavnost da bi je proglasila 2008,sto je bilo na kraju mandata gospodina doticnog.....

Nikola

pre 11 godina

Vojislav Kostunica je jedina relevantna licnost na politickoj sceni Srbije zbog najmanje dve stvari. Prva je ta sto ima doslednu i jasnu politiku nacionalnih interesa Srbije koja je u korelaciji sa svim principima i nacelima civilizacijske tekovine. Drugi razlog je taj sto se njegova opazanja politickoh procesa potvrdjuju u praksi.
Ljudi, jos 2008. godine je rekao da je uslov za evropske integracije priznavanje tzv. drzave Kosovo na teritoriji Srbije a da od ulaska Srbije u EU nema nista i da nam jedino preostaje da ekonomski saradjujemo sa EU i njenim drzavama clanicama a da se integracije u EU okanemo jer EU nema nikakvu ambiciju prosirenja.
I sta se desilo. Vlast koja je cetiri godine lutala sa pricom I Kosovo i EU je stigla do NI KOSOVO NI EU.
Sve je ovo tako jednostavno, a mi... lutamo li... lutamo...

ULTRAS CRVENA ZVEZDA

pre 11 godina

@ognja;@Duki

Bravo momci,potpuno se slažem sa vama.Onaj ko stavi paraf na priznanje tzv "nezavisnog" Kosmeta počinio je političko samoubistvo,a možda i nešto gore od toga.Samo strpljivo i bez ishitrenih poteza,dočekaćemo mi i pre nego što to iko vidi u ovom trenutku da se tas vrati na našu stranu.
Da unapred odgovorim i ovima koji će verovatno da postave pitanje,"a kako ćete da ga vratite"?Pa lepo,istim putem kojim su ga oni privremeno oteli i okupirali!!!

Ludi Milojko

pre 11 godina

Bravo Koštunjavi, konačno i ćorava koka da ubode neko zrno!!! Samo nemoj da zaboraviš da si ti bio vođa DOSmanlija i Premijer i da si rukovodio MUP-om i DB-om, pa što ih ne pohapsi kao narodne izdajnike i petokolonaše??

Saša73

pre 11 godina

Kao i Milošević davne 1988. godine i ovaj lik pokušava da politički profitira na temi Kosova, bez ideje i predloga o rešavanju ovog problema. Koštunica nikako da shvati da je Srbija puno napredovala od 1988.god. Mi danas imamo više od jedne televizije, više od jedne partije, više od jednog odgovornog člana SANU i više od jednog izgubljena rata u kojem nismo učestvovali. Retorikaom o Kosovu niko više ne može sebi da podigne politički rejting. Bilo nekad. To znaju i bivši Šešeljevi saborci . .ali Koštunica to ne kapira. Očigledno je da nema ideja za pravo političko delovanje. Njegovo vreme je isteklo.

sramota

pre 11 godina

Ovaj kao da ne zna da je Kumanovski sporazum potpisao Milosevic.Ajde bolje kazi koliko je u vreme tvoje vladavine odradjeno spornih privatizacija, pa onda, da su clanovi DSS u Kolubari napravili "pljacku veka",pa da su Crnogorci pobegli od nas opet za vreme tvoje vladavine, pa da si rasturio DOS i produzo Milosevicu vladavinu koja je bila uzrok bombardovanja i gubljenja Kosova.

Hajduk Stanko

pre 11 godina

Cuj prosla vlada.Smesno.Svi znamo sta i kako se dogadjalo sa Kosovom tako da samo zlobni i neobavesteni ljudi mogu stvari tako da posmatraju.Sa obzirom da je covek uglavnom neobavesten moze se ocekivati ovakva izjava.Na nezavisnosti Kosova EU je radila od 1999 a sta su nasi politicari radili.Kada se toliko zaklinjete u Kosovo zasto niste po dolasku na vlast pohapsili haske optuzenike(necu reci zlocince zbog pretpostavke nevinosti na sudu),zatvorili to poglavlje i odmah usli u pregovore u vezi Kosova. dok ste imali podrsku celog sveta.Vama je to doktore na pocetku protekle decenije bilo citiram"zadnja rupa na svirali".Niste bili aktivni,vaznije vam je bilo da sacuvate centre moci od zakona i lustracije i sad optuzujete prethodnu vladu jer vam je napad najbolja odbrana.Balvani srbima donose samo nevolje.

Vlada

pre 11 godina

Kostunica je naslutio istinu ali Dacic ce vec to resiti na najbolji moguci nacin. To sto njegov odgovor nije bio ishitren, sujetan i uvredljiv je najbolji nacin da kasnije izadje sa argumentima i ucini ono sto bude u interesu srpskog naroda. Neka se svaka nacija izbori za svoje interese ali ne na racun drugih nacija. Verujem u politicku odluku naseg novog Premijera naravno uz podrsku vecinske Srbije.

Balacko

pre 11 godina

Pa, da li je moguće?! Prošla Vlada je kriva za sve ljudi, za SVE što nije kako nam je po volji a, još jednom da definišemo misao ovod doktora, Srbija je ostrvska zemlja na koju ne deluju ikakvi spoljini uticaji.

srpkinja

pre 11 godina

Ako tebe slusamo, preti nam istrebljenje nevidjenih razmera.
(Glasac, 4. septembar 2012 17:24)

Meni ne preti, ja sam lojalna državi, a za neke je zaista dozrelo da se istrebe.

marija

pre 11 godina

Ma da preselimo Srbiju iz Evrope na pusto ostrvo, mimo sveta...
ps. Bas me zanima da li Kostunica svoje knjige pise na kompjuteru ili guscjim perom?

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Predsednik DSS Vojislav Koštunica kaže da je izjava Šulca do kraja ogoljena istina da Brisel već četiri godine vodi politiku stvaranja nezavisne države Kosovo.

A zasto leba ti to Brisel radi ???
Ima li neko u tom "ruglu od drzave" ko bi mogao da mi objasni "sta ce Briselu nezavisno Kosovo" ?
Iz koga razloga je to Brisel nasao bas Srbiji da "otima teritoriju" i to bas Kosovo, "Srce Srbije" ?
Braco draga, "brizljivo zatupljivani gradjani Srbije !
Ne "otima" Brisel Srbiji Kosovo, KOSOVO SE OTELO SRBIJI, Brisel kao i gotovo celokupan CIVILIZOVANI, najrazvijeniji i demokratski zapadni Svet se samo STAVIO NA STRANU Kosova i podrzao napore jednog potlacenog naroda da se OSLOBODI srpske "kolonizacije" i dominacije 5% srpskog stanovnistva na Kosovu nad 95% kosovskih Albanaca i drugih naroda i narodnosti koje zive na Kosovu !
CIVILIZOVANI, najrazvijeniji i demokratski Svet podrzao je zelju i napore Kosova da se "civilizuje, demokratizuje i PRIDRUZI zapadnoj CIVILIZACIJI sto Srbija ni do dana danasnjeg ISKRENO i ne pomislja i na sve nacine pokusava zadrzati "status RUSKE GUBERNIJE" obmanjujuci EU i svoje gradjane pricama o "naporima koje cini kako bi ispunila uslove" za clanstvo u EU dok istovremeno u SB UN "Rusija i Kina" a ne EU ili SAD "brane " njene "nacionalne interese"?
Sta ce Srbija u EU kada su joj saveznici drzave koje EU svakodnevno KRITIKUJE zbog "diktature i krsenja ljudskih prava i sloboda"!
Kosovo je ZAPAD, Srbija je "Ruska Gubernija" i logicno je da zapad podrzava Kosovo

putnik

pre 11 godina

Istorija ce pokazati da je Milosevic pokusao da OVK savlada genocidnom anti-teroristickom akcijom i napravio humanitarnu katastrofu koju je EU morala da obuzda.U Kumanovu je potpisano primirje i formiranje granice sa Kosovom.Kako je Djindjic hteo da preda Hagu sve ove koji su katastrofu i napravili politicki protivnici na celu sa gospodinom su stvorili ambijent u kom je premijer mogao biti ubijen.Prica o Kosovu je ostala matra konzervativne struje kako bi skrenuli paznju sa losih ekonomskih prilika koju su izazvali.Politicke prlike ogradile su zemlju tokom koje su grupe bliske tajnim sluzbama opljackale zemlju...

Dusan

pre 11 godina

DJ Fijasko opet za pultom..eeee...gde se dedose oni topli jesenji dani iz 1998. kad si se zaputio na Kosovo...uzeo Kalasnjikov u ruke, pa trcis, trcis...a vetar ti carlija u kosi...

Mika

pre 11 godina

A ti si zajedno sa svim drugim politicarima koji su bili ili jesu na vlasti, PRODAO MOJ ZIVOT. Stidi se, rodio sam se u zemlji u kojoj sam bio gradjanin Evrope i sveta, a sada sam jadnik u najsiromasnijoj zemlji u Evropi.

vlada-so

pre 11 godina

ostrašćena izjava na nivou kafane na 9 peronu,a ne jednog državnika.kosovo nije prodala ni bivša ni sadašnja ni buduća,to je tzv.proces puzajuće nezavisnosti,prvo tito i sap kosovo,pa sloba i povlačenje države,pa Vi i proglašenje nezavisnosti,pa tadić i dačić i eulex,pa nikolić i pahuljica...zlonamernost i neki bes u Vama nedostojna državnika oko ključnog nacionalnog pitanja gde bi emocije morale biti isključene.a o prodaji kosova,željno sa nestrpljenjem očekujemo patriotsku pljačku.

kleo

pre 11 godina

Pitam stvarno celu Srbiju: Da li je stvarno uzasno za Srbiju da je ovaj Kostunica ikad bio Presednik Drzave Srbije.
Koje za uzas sto je on bio Presdnik ne lupaju plus, a ko se time divi ne udaraju minuse?.

Ima li ko da probudi ovog coveka?

pre 11 godina

Prethodna vlast prodala Kosovo. Odakle sledi da Kosovo vise nije srpsko. Tako da smo to pitanje skinuli sa dnevnog reda. Ili je ovo jos jedna od onih DSS-ovih izjava o prodaji/priznavanju, ko zna koja po redu, od kada su izgubili vlast.
E sad mi nije jasno kako ovo moze biti reakcija na Sulcovu izjavu. Jer on trazi da se prizna Kosovo da bi se uslo u EU. Zasto on trazi nesto, sto je uveliko gotova stvar, i prodato, kako nam rekoste. Mozda legaliisti treba malo da ukljuce mozak, i da malo usaglase svoje izjave sa zdravim razumom.

Duki

pre 11 godina

Mlad sam covek,visokoobrazovan.imam porodicu i stalan posao,ali za razliku od vecine dusa mi je cista i mozak mi nije ispran tokom ovih godina tzv slobode.u potpunosti se slazem sa komentarom u potpisu-ognja

Djordje

pre 11 godina

ČIJA JE UZDA TOGA JE I KONJ!
Gospodo! Sadašnji i ovdašnji političari koriste Kosovo i patriotizam jedni protiv drgih. Do Kosova im je stalo k'o do lanjskog snega. Nisu toliko glupi da sami poveruju u ono što pričaju. Albanci, Mi i Hrvati smo bili prve komšije na severo-zapadnoj obali Kaspijskog mora pre više od XX vekova. Kosovo je osvojeno i dobijeno posle Balkanskih ratova 1912 i 13. Do II rata nisu imali nikakva prava, do pada Rankovića takodje. Svojevremeno pre 40-tak godina razgovarao sam sa sudijom koji je 50-tih osudio grupu Prizrenske lige. Taj mudri pošten čovek mi je tada davno rekao da je presuda samo privremeno političko rešenje FNRJ (tada) i da će se to pitanje postavljati još dugo dok Albanci ne reše svoj status. Nije li FNRJ Autonomnu oblast Kosovo i Metohija Ustavom izravnao sa Vojvodinom dajući joj status Pokrajine?
Kosovo i Metohija je tokom postajanja Titove Jugoslavije bila moneta za podkusurivanje i preganjanje jugoslovenskih republika. I za Titovo vreme je bilo demonstracija i oružanih pobuna koje su u krvi (ili tiho 6-to odeljenje) ugušivane. Jel' ulicama Prištine nisu vodili magarca sa slikom Tita? Malo se pamti a još manje zna! Kosovo jeste srpsko i uvek će srpsko ostati ali samo u manastitima, pesmama i mitologiji. Tamo Albanaca ima mnogo, mnogo više a imaju i jake sponzore. Pa da vidim tog baju koji će da zagrize. Čak i da se Kosovo vrati u granice Srbije (malo morgen) čije će biti? Zato pamet u glavu ne gubimo Vojvodinu dok je još uvek naša!

Majko moja!

pre 11 godina

E, a ivaj meacnjak nek cuti da ga niko vise nikad niti cuje niti vidi! Da se on nije pretvorio u mracnu babu cekalicu od 2000-te ne bi bilo sta je bilo i sve ovo ne bismo morali da citamo.
Samo ti, cuti, cuti i idi da pecas.

Milos

pre 11 godina

DOBRO JUTRO KOLUMBO!!! Da i da znas, pao je Berlinski zid. SSSR je izgubio hladni rat. NATO se prosirio na istok do granica Rusije. Rusija nije vise globalna nego regionalna sila. A sve bivse YU republike su postale nezavisne drzave. E da, umalo da zaboravim, ako nisi obavesten, nije Brisel otcepio Kosovo, nego 95% stanovnistva koje tamo zivi - I TO LEGALNO. Koliko se ja secam medjunarodni sud je, legalisto moj, presudio da je deklaracija nezavisnosti skladna sa medjunarodnim pravom.

Voja

pre 11 godina

Postepeno priznavanje Kosova je bilo ocigledan uslov, bolje da je rekao nesto pametno o svom zaokretu odmah po dolasku na vlast, Radetu Markovicu, Nebojsi Pavkovicu, Aci Tomicu, Crvenim beretkama, ubistvu Djindjica...
Unormaljivanje Srbije povlaci i normalizaciju odnosa sa Pristinom. Prvo treba sacuvati onaj deo zemlje kojim jos uvek upravljamo, borbom protiv ratnih profitera, tajnih sluzbi bez civilnog nadzora, politicara koji bez haosa ne bi ni postojali, za ljudska prava, za svakog intelektualca koji bi da ode iz zemlje, za javni red i mir, postovanje zakona , ekonomiju...
Narod ce pre glasati za Kosovo jer se plasi sistema u kome mora da se uci i radi i ponasa u skladu sa zakonom. Postacemo policijska, jednopartijska drzava tajkuna i sponzorusa. Eto jedne velike istine koju cemo shvatiti tek za cetiri godine.

Ištvan

pre 11 godina

Vi ste u Srbiji dezorijentisani u sva tri pravca (prema ljudima, vremenu i prostoru). Komentari su većinom toliko smešni da su istovremeno i tužni.
Katastrofa!!!

andreas kisser

pre 11 godina

@ULTRAS CZ

znaci osmoro dece u najavi :-) vi bre zaludni klinci ni decu ne znate da pravite (satre nas bela kuga), a nasli ste da mrsite o visokoj politici. a za ovog sto se potpisao sa "ognja" se nadam da je pod 'spreman sve da uradi za otadzbinu' mislio na ustajanje u pola 7, rad od 10-12 sati dnevno, odlazak na spavanje u 11 uvece, stednja, pa onda neka ideja i otvaranje sopstvene firme gde bi uposlio 5, 6 radnika ... time bi zaista najvise pomogao otadzbini - naravno, pod uslovom da prijavi radnike i ne taji porez drzavi! jer ako je inace mislio na neki novi rat, prebijanje gejeva i stranih turista po beogradu, bakljade po stadionima i blejanje do sitnih sati po splavovima ... pa recimo da je onda prava ciljna grupa druga voje i njegovih ortaka iz DB-a. druga voje koga iz nekog razloga svi dozivljavaju za nacionalistu, a covek je najklasicnija komunjara, odrasla i skolovana u tom sistemu i koja je, izbacena iz konteksta tog sistema, nesposobna da misli na bilo koji drugi nacin. a sto se tice kosova - ako je stvarno sve nase politicare toliko strah samo zbog glasaca i gubitka vlasti, evo dajte mi ovlascenje, ja cu potpisati priznanje kosova i da se vec jednom zavrsi ta prica! SMARATE VISE SVI!

Dusan

pre 11 godina

Tacno je da je bivsa vlast pod spoljnim pritiskom radila mnoge stvari koje su objektivno potpomagale nezavisnost Kosova. Ali je isto tako tacno da je nova vlast pre neki dan bez mnogo problema odustala od zvazdice, a cini mi se da bi na podjednako relaksiran nacin mogla da odustane i od Kosova (tipa, imama vaznijih stvari, necemo da bijemo izgublljene bitke itd).

Dana

pre 11 godina

Prosot je neverovatna kolichina mrznje prema Koshtunici ispoljena na stranama B92. Izjava je primerena i tachna. Priznali Kosovo ili ne, dalje cedjenje nam ne gine, dok se i poslednja kap prirodnih zaliha, vode, kontrole strateshkih saobracajnica i jeftine radne snage ne iscrpi do kraja. Nema to veze s "demokratskim i gradjanskim vrednostima."

tomislav

pre 11 godina

da je prodato imali bi nesto od toga... ako se ne varam, kosovo je otislo za dz nakon 3.5 godina vladavine vojislava kostunice

tomislav

pre 11 godina

Pljuju Kostunicu jer istina boli. Jadni smo.
(Zoran, 4. septembar 2012 19:22)

veze nemaju kostunica i istina....ta dva pojma se ne mogu staviti u isti konteks osim ako se prica o suprotnostima

Valda

pre 11 godina

A da nemaju možda neke veze sa tom prodajom kosova i članovi Vaše partije koji "poseduju" severni deo kosova i žrtvuju se za narod, tako što sede u Beogradu po petosobnim stanovima, primaju po četiri-pet duplinarnih plata i zarađuju ogronmne količine para svojim privatnim firmama koje sve poslove obavljaju sa albanskim firmama sa kosova (naravno uz sve poreske olakšice) koje ste im VI gospodine neobavešteni i nezainteresovani dodelili? Ili ste zaboravili i da su najveće krađe ove zemlje počinjena za vreme vaših mandata?