Radio B92 - nova jesenja šema

Od danas se program Radija B92 emituje po novoj programskoj šemi. Nove radijske zvezde, najbolja muzika i najuticajniji informativni program u novom izdanju.

Izvor: B92

Petak, 31.08.2012.

17:55

Default images

Od Mentalnog razgibavanja, preko Šifre: radio, Šnenokli i Igora Brakusa, sve do uzbudljivog večernjeg muzičkog programa, uz najbrže i najuticajnije informativne emisije - radio B92 u jesen ulazi sa dosta programskih noviteta i iznenađenja za slušaoce.

Radio B92 ove jeseni će se slušaocima predstaviti sa ambicijom da na komercijalnom radio-tržištu još više ojača svoju poziciju i nametne se kao lider, ne samo po slušanosti, već i po kvalitetu i raznovrsnosti svojih sadržaja.

Jaki, autorski zabavni i govorni programi koji na drugačiji, provokativan, uzbudljiv način tretiraju teme iz naše svakodnevice, autentična muzička politika koja kombinuje najveće muzičke hitove inostrane i domaće savremene muzičke produkcije, ali i pomera granice popularne muzike otkivajući uvek nešto novo i uspostavlja trendove, jačanje informativnog programa koji godinama važi za najuticajniji i najslušaniji – samo su neki od ciljeva radija B92 za predstojeću sezonu.

Radio B92 ostaje stanica sa najprepoznatljivijim radijskim zvezdama kod nas, a ove jeseni dobija veliko pojačanje – dvojac DarMar, Darka Mitrovića i Marka Stepanovića, koji će se slušaocima B92 predstaviti popularnim jutarnjim šou programom Mentalno razgibavanje. Pod sloganom - Koliko rano ste spremni da ustanete da biste čuli sve što imaju da vam kažu? - DarMar će buditi Srbiju od 6 do 9 ujutru svakog radnog dana. Program koji pretenduje da bude najslušaniji jutarnji radio program u Srbiji najavljuje provokativna, iznad svega duhovita i zabavna iznenađenja, specijalne goste i razdrmavanje kompletne javne scene u Srbiji.
Dnevni zabavno-muzički magazin Šifra: Radio predstavlja omiljeni radijski ženski duet, Dejanu Milovič Buhu i Zoranu Minčić, koje svakog radnog dana sa slušaocima komentarišu najaktuelnije događaje, uz mnogo muzičkih hitova. Sredom su slušaoci u glavnoj ulozi, u specijalnom izdanju Šifre: Radio kada će ispred mikrofona biti Suzana Zlatanović - Luna Lu.

Šifra:Radio je šifra za najuzbudljiviju dnevnu radio vožnju, koja tokom četiri sata programa ima za cilj da slušaoce podseti na sve ono što radio predstavlja – najboljeg prijatelja, najbolju muziku, mnogo aktuelnosti, lični stav, bliskost, aktuelnost…

Od ove jeseni, kraj radnog vremena sa slušaocima dočekuju Igor Brakus i Suzana Zlatanović - Luna Lu.

Brakus od 3 do 5 ponedeljkom, sredom i petkom, u društvu Nikole Gregovića, Darka Kokoruša i Aleksandra Bekana prodrmava auditorijum - glasajte za sumanuti hit nedelje na neviđeno, takmičite se u karaokama, podsetite se najvećih hitova zlatnih godina. Jedinstven humor, vrcavo, bezobrazno, duhovito, pametno, originalno - samo su neki od načina da se opiše radio-galaksija Igora Brakusa koja je godinama unazad jedan od najslušanijih autorskih radio programa u Srbiji.
Šnenokle se na programu mute utorkom i četvrtkom - Luna Lu priprema kao sneg beo šne od belanaca i njime razbija žutilo svakodnevice, a sve uz pomoć super aktuelnih gostiju - tokom proleća i leta u Šnenoklama su bili - Tanja Bošković, Jelisaveta Seka Sablić, Mirjana Karanović, Andrija Milošević, Slavimir Stojanović, Marko Nastić, Vlada Aleksić, Ana Stanić, Damjan Kecojević, MC Sajsi... a iznenađenja se tek pripremaju za novu, jesenju sezonu. Osim ekskluzivnih gostiju, slušaoci će moći da zavire u Lunin tajni leksikon, ali i da uživaju u muzici za ples, idealnoj za saobraćajne gradske gužve i hvatanje zaleta za večernji provod.

Novu sezoni Šnenokli Luna Lu otvara uz pomoć gostiju – Srđana Ćešića i Dejana Tiago Stankovića.
Da razumete sve što se događa oko nas, potrudiće se informativni program radija B92, koji i ove jeseni ostaje jedno od najjačih obeležja programa radija B92.. Jutarnji program sa najnovijim vestima, ali i analizama aktuelnih događaja na programu je svakog dana od 9 ujutru. Suzana Trninić je ponovo u Kažiprstu, od ponedeljka do srede, u pola 10, sa pitanjima koja niko ne postavlja, uz insistiranje na odgovorima i uz beskompromisan i objektivan stav prema svim gostima. U goste Kažiprstu dolaze najodgovorniji, oni koji donose najvažnije odluke u Srbiji danas...

U istom terminu Hoću da znam i Nataša Odalović četvrtkom i petkom dočekuje manje političara, a više intelektualaca. Dijalog će se voditi o uzrocima i posledicama društvenih promena, kulturi i medijima. Informativni program radija B92 dan zaokružuje emisijom Svet u 5 – pod sloganom ‘’Saznajte poslednju vest prvi’’, svakog radnog dana u 17h možete čuti pregled najvažnijih dnevnih vesti, intervjue, komentare, analize svega onoga što obeležava našu svakodnevicu.
Večernji muzički program radija B92 i dalje je najsigurnija radio lokacija za preslušavanje najnovije muzike, za muzičke preporuke, intervjue i najave muzičkih događaja, prenose muzičkih dešavanja. Pavle Veljković i Jelena Janković su domaćini muzičke večeri koja zvuči sasvim drugačije od onoga što možete čuti na drugim stanicama – muzika koju već volite u drugačijim izdanjima i mnogo svežih otkrića koja će tek osvojiti top liste. Petak je rezervisan za muzički program osmišljen kao zagrevanje za večernji izlazak – Gruvi Frajdej je isključivo aktuelna, plesna, elektro i dance muzička produkcija, dvosatni didžej set po izboru Nemanje Kostića.

Sasvim novi serijal programa Idemo na Mars će se slušaocima B92 predstaviti polovinom oktobra, u novom terminu, petkom od 22 - Flip i MKDSL predstavljaju najbolje od domaće i regionalne elektronske, pop, elektro muzičke produkcije, uz top listu 9 najboljih novih mladih izvođača jednom mesečno i preslušavanje muzike popularnih inostranih producenata i izvođača.

Konačno, petak zatvara Mjuzik for badi end soul, trosatni didžej set najuglednijeg domaćeg didžeja i producenta Marka Nastića, koji se, ekskluzivno, emituje samo na programu radija B92.

Radni dani, od 22 sata, rezervisani su za autorske muzičke programe, bez cenzure za bilo koji muzički žanr – Balanso, Moć veštica, Of i Stereofriz.
Vikend program radija B92 je ove jeseni zamišljen kao kombinacija zabavnog govornog programa i najbolje muzike – top liste najslušanijih singlova i albuma i najjači autorski muzički programi ostaju prepoznatljiv deo vikenda na B92.

Na program se vraća emisija Hulahop u okviru koje Dejana Milović Buha predstavlja ljude sa naslovnih strana. O čemu razmišljaju, kako žive, kako se zabavljaju - kakve su, zaista, naše poznate, javne ličnosti – radio razotkrivanje uz specijalan muzički izbor dešava se svake subote od 10.

Radio B92 i ove jeseni ostaje jedina komercijalna stanica sa programima posvećenim kulturi i umetnosti – Kul sat, emisija koja istražuje šta je to što publika voli da gleda, čita ili sluša i koja širom otvara vrata bioskopa, pozorišta, muzeja, galerija, biblioteka… uz mnogo besplatnih karata za slušaoce, od ove jeseni je na programu subotom po podne.

Na program se vraća i emisija Vikend deluks nedeljom pre podne, koja će vam društvo praviti od prve jutarnji vikend kafe do prve popodnevne dremke, uz mnogo praktičnih saveta, otkrića koja će vam olakšati i ulepšati život.

Od novih programskih sadržaja radija B92 vikendom izdvajamo emisiju Agit pop, subotom od 12 do 13h, autorke Jelene Đurović - pop politika i zbunjeno društvo. Elitizam kroz populizam. Očekujte očekivano, jer samo tako nećete upasti u kliše, kaže Jelena, koja će se, uz pomoć gostiju, baviti sasvim ozbiljnim temama, ali i ponuditi sasvim lične impresije o događajima.

Autorski muzički program vikendom, koji godinama unazad obeležavaju Žikica Simić, Goran Terzić, Bojan Đorđević, kao i top liste najslušanijih singlova i albuma, od ove jeseni pojačava i dvosatni muzički izbor Tijane Todorović subotom od 19h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

11 h

Podeli: