Dodik: Nisam bosanski Srbin

Predsednik RS Milorad Dodik izjavio da je neophodno stvaranje zajedničke srpske politike u regionu, o čemu će uskoro razgovarati i s predsednikom Srbije.

Izvor: B92

Sreda, 15.08.2012.

13:48

Default images

"Pojavila se priča da postoje crnogorski Srbi, bosanski Srbi, hrvatski Srbi i ko zna kakvi Srbi. U suštini se radi o jednom narodu - Srbima. Ja nisam bosanski Srbin", rekao je Dodik sinoć u intervjuu RTRS.

On je rekao da će s Tomislavom Nikolićem razgovarati u septembru u Banjaluci o zaštiti srpskih interesa.

Dodik je kazao da neće odustati od zahteva za smenu ministra spoljnih poslova BiH Zlatka Lagumdžije i da za tu inicijativu očekuje podršku i drugih stranaka iz RS.

"Na ovom pitanju ne može se praviti kompromis, na ovom pitanju nema izlaza. Izlaz je jedino da se raščisti ta situacija na način da se pojača odgovornost za neustavno ponašanje", rekao je predsednik RS.

Dodik je istakao da se u svim međunarodnim nastupima BiH mora uvažiti glas RS.

"Republika Srpska se mora pitati, u suprotnom BiH ne može da preživi. Ako pobedi politika nepitanja RS, mi nemamo ovde šta da čekamo, ovaj narod nema šta da čeka", kazao je Dodik.

Govoreći o evropskom putu BiH, predsednik RS je rekao da je Federacija BiH "okov", jer RS mnogo bolje napreduje.

Prema njegovom mišljenju, to što evropski poslanik Hanes Svoboda tvrdi da ne mogu biti dva puta prema EU, nije relevantno.

Austrijski socijaldemokrata Svoboda izjavio je da su ideje o posebnim putevima RS i FBiH čista fantazija, koja se nikada neće ostvariti i koja ne doprinosi napretku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

164 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: