Stefanović sa Rikerom o dijalogu

Borislav Stefanović, posle sastanka sa zvaničniko Stejt departmenta Filipom Rikerom, kaže da su se saglasili da se dijalog podigne na politički nivo.

Izvor: B92

Sreda, 04.07.2012.

16:28

Default images

Šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom i zvaničnik američkog Stejt departmenta Filip Riker složili su se na današnjem sastanku da je neophodno nastaviti dijalog i primeniti do sada postignute sporazume.

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Filip Riker boravi od juče u poseti Srbiji.

"Današnji sastanak sa Rikerom je bio vrlo konstruktivan, razmenili smo vidjenja nastavka dijaloga sa Prištinom. Složili smo se o neophodnosti nastavka tog dijaloga i neophodnosti implementacije do sada postignutih sporazuma", rekao je Stefanović u telefonskoj izjavi Tanjugu.
On je još jednom istakao da su svi postignuti sporazumi javni.

Prema Stefanovićevim rečima, Riker je izneo očekivanja SAD da se dijalog Beograda i Prištine nastavi i da se primene postignuti dogovori.

"Složili smo se oko toga da je moguće dijalog podići na politički nivo, to jest na viši nivo samih pregovarača u cilju resavanja težih pitanja i lakše implementacije dogovora postignutih sa Prištinom", rekao je Stefanović.

Riker, koji u Beogradu boravi kao prethodnica pomoćnika šefice američke diplomatije Filipa Gordona čija se poseta očekuje 8. i 9. jula, razgovarao je juče sa liderima SNS, SPS, URS i LDP.

On se juče na kratko sreo i sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem. Kako su preneli beogradski elektronski mediji, američki diplomata danas bi trebalo da se sastane i sa liderom DS Borisom Tadićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: