Kraljevo: Štrajk u fabrici vagona

Članovi oba reprezentativna sindikata u kraljevačkoj Fabrici vagona, Industrijskog i Samostalnog, od danas su u štrajku zbog neisplaćenih zarada.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.06.2012.

19:05

Default images

Predsednik Industrijskog sindikata Momčilo Vilotijević je rekao da su radnici „Fabrike vagona“ tokom 2012. primili samo tri zarade, od kojih je poslednja bila za jun prošle godine.

Prema rečima Vilotijevića, proizvodni radnici „Fabrike vagona“ bili su prinuđeni da obustave rad i sada traže isplatu zarada za jul i avgust prošle godine i da sa poslodavcem potpišu sporazum o isplati septembarske zarade do kraja juna.

Predsednik Industrijskog sindikata je naveo da, i pored zakonske najave današnjeg štrajka, sindikati i radnici nisu dobili nikakav odgovor od rukovodstva fabrike, a u međuvremenu su se obratili i Agenciji za privatizaciju.

Direktor „Fabrike vagona“ Boško Slavković danas nije bio dostupan za predstavnike medija, a novinarima nije bilo omogućeno da bez njegove dozvole uđu u krug preduzeća.

Prema rečima Vilotijevića, radnici „Fabrike vagona“ svesni su da ulaze u veliki problem zbog nepoštovanja rokova isporuke, ali, kako je istakao, najveći broj ljudi više nema novca ni za dolazak na posao.

Nakon što je u januaru 2010. godine raskinut ugovor sa ukrajinskim „Azov impeksom“, broj radnika „Fabrike vagona“ sveo se na oko 800, a prema procenama dva sindikata, u štrajku je od danas oko 500 zaposlenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

18 h

Podeli: