Peru: Maoisti oslobodili deo talaca

Pobunjenici maoističke organizacije "Sendero Luminoso" (Svetleći put) danas su oteli radnike u blizini peruanskih prirodnih gasnih polja. Većinu oslobodili.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.04.2012.

23:38

Default images

Maoisti, koji sebe vole da nazivaju i Komunističkom partijom Perua, pustili su na slobodu većinu talaca nekoliko časova kasnije, saopštili su zvaničnici a preneo lokalni radio.

Najmanje 23 talaca od ukupno 30 pušteni su na slobodu, javio je radio RPP.

Većina kidnapovanih su zaposleni u švedskoj firmi "Skanska" koja servisira gasovod na jugoistoku Perua, saopštili su zvaničnici.

"Sendero Luminoso ih je oteo rano jutros iz hotela u selu Kepašijato dok su još spavali. Ne znamo gde su ih odveli", rekao je jedan zvaničnik peruanske gasovodne kompanije.

Ni vlada Bolivije ni firma "Skanska" nisu rekli da li su intervenisali u cilju oslobađanja nekih talaca, prenosi Rojters.

Jedan stanovnik Kepašijata rekao je radiju RPP da je 150 naoružanih pobunjenika bilo u toj oblasti i da je oko 80 izvršilo otmice, a jedan visoki vojni zvaničnik rekao je da se vojska približavala jednoj grupi pobunjenika u trenutku kada je izvršena današnja otmica.

"Uzeli su taoce da bi zaustavili naše napredovanje", zaključio je jedan vojni zvaničnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: