Napadnut Srbin nadomak K. Mitrovice

Kosovski Srbin Vladimir Denović (66) izjavio je da su ga večeras napala i teško povredila trojica Albanaca u Suvom Dolu, nadomak Kosovske Mitrovice.

Izvor: B92

Nedelja, 08.04.2012.

21:58

Default images

Denović je zadobio teške telesne povrede glave i grudnog koša, izjavio je Tanjugu načelnik hirurgije u bolnici u Kosovskoj Mitrovici dr Radimir Janković, dodajući da je pacijent zbrinut i da se nalazi van životne opasnosti.

"Denović ima prelom tri rebra, povredu glave i poderotine po telu. Radi se o udarcima koji su naneti tupim predmetom. Za sada je stabilno, nema znakova krvarenja", rekao je Janković.

Denović je novinarima u bolnici ispričao da su ga trojica Albanaca zaustavila kada se vraćao kući iz Kosovske Mitrovice u selo Suvi Do i da su ga pitali gde ide, nakon čega su, kada je odgovorio na srpskom, fizički nasrnuli na njega.

Od većih povreda, kako je rekao, spasio ga je komšija koji je tog trenutka naišao sa svojim automobilom.

Mešovito srpsko-albansko selo Suvi Do, u kojem živi oko tridesetak srpskih porodica, oko tri kilometra udaljeno je od Kosovske Mitrovice.

Ovo je u poslednja 24 sata drugi ozbiljan incident na severu Kosova, nakon što je jutros, u eksploziji u Kosovskoj Mitrovici, život izgubio jedan Albanac, a dvoje dece lakše povređeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

13 h

Podeli: