RTV: Radio-program i na hrvatskom

Radio-televizija Vojvodine počinje sutra polučasovni radijski program na hrvatskom jeziku, koji će biti emitovan na Trećem programu Radio Novog Sada.

Izvor: B92

Petak, 09.03.2012.

18:00

Default images

U emisijama, koje će moći da se slušaju subotom od 21 do 21.30 sati na frekvencijama 100 i 101,7 megaherca, biće reči o najvažnijim događajima za hrvatsku nacionalnu zajednicu, aktuelnim zbivanjima u toj zajednici i u pokrajini, kao i o bitnim dešavanjima u regionu, pre svega u Hrvatskoj, rekla je Tanjugu urednica tog programa Jelena Tumbas.

Ona je dodala da je Hrvatsko nacionalno veće (HNV) pozdravilo početak emitovanja radijskog programa na hrvatskom jeziku, ocenivši to kao "povjesni momenat", ali istovremeno tražeći veću zastupljenost hrvatskog programa na RNS-u.

Kako je za prvu emisiju hrvatskog programa izjavio predsednik HNV Slaven Bačić, taj zahtev se zasniva na činjenici da je hrvatski jedan od šest zvaničnih jezika u Vojvodini, a hrvatska nacionalna zajednica jedna od najbrojnijih u pokrajini.

U okviru televizijskog programa RTV, šest dana nedeljno emituje se dnevnik na hrvatskom jeziku i kao dve emisije sedmično kolažnog tipa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: