Švajcarci ograničavaju imigracije?

Desničarska partija Švajcarska narodna partija podnela je peticiju za ograničavanje imigracije u Švajcarsku, gde više od jedne petine stanovnika čine stranci.

Izvor: B92

Sreda, 15.02.2012.

14:55

Default images

Ova partija je, inače, najveća u zemlji

Lider ove partije Toni Bruner je izjavio da želi da "pokrene debatu o imigraciji" nakon što je podneo peticiju švajcarskoj Saveznoj kancelariji za migracije, pri čemu je okončana jednomesečna kampanja skupljanja neophodnih 100.000 potpisa, prenela je u utorak francuska novinska agencija AFP.

Ukoliko vlasti smatraju taj predlog prihvatljivim, on zatim ide na narodni referendum, prema švajcarskom jedinstvenom sistemu direktne demokratije.

Taj potez ima za cilj ograničavanje godišnjeg broja stranaca koji dobiju dozvolu za nastanjenje u Švajcarskoj.

Predlog ove stranke takođe podrazumeva pružanje prvenstva rođenim Švajcarcima na tržištu rada.

Udruženje poslodavaca Švajcarske je odmah reagovalo upozoravajući da bi predloženi zakon mogao ugroziti ekonomski prosperitet Švajcarske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: