"Vojni savet se ponaša kao Mubarak"

Amnesti internešenal optužuje egipatski Vrhovni savet Oružanih snaga da je usvojio tiransku taktiku režima svrgnutog predsednika Hosnija Mubaraka

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.11.2011.

23:46

Default images

Organizacija za zaštitu ljudskih prava u prilog ovome je navela: napadanje neistomišljenika, zabranu kritike vlasti u medijima i mučenje demonstranata i dodala da su „egipatske vlasti potpuno podbacile u ispunjavanju obećanja da će zaštititi ljudska prava.“

Amnesti traži od vojnih vlasti da ukinu represivne zakone iz Mubarakove ere i zaštite ljudska prava.

Vojni savet preuzeo je vlast u Egiptu posle svrgavanja Mubaraka u februaru.

Vojska je obećala da vlast preda posle predsedničkih izbora iduće godine ili početkom 2013. Demonstranti optužuju vojnu vlast da oteže proces i traže da se vojska povuče odmah po okončanju parlamentarnih izbora krajem marta 2012. godine.

U sukobima između demonstranata i policije u toj zemlji u poslednja tri dana poginulo je 35 ljudi, od čega samo danas 20. Demonstranti traže da Vojni savet preda vlast civilnoj vladi.

Egipatska državna televizija večeras je prenela da je prelazna vlada iz Kaira podnela ostavku vladajućem vojnom savetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: