B92 i Insajder odbacuju tvrdnje

B92 i autori Insajdera kao apsolutno neosnovane odbacuju nove tvrdnje "Doktora protiv korupcije" da je Ministarstvo zdravlja, navodno, uticalo na programe B92.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.11.2011.

19:24

Default images

Ova NVO naime tvrdi da je taj uticaj vršen preko naknada za emitovane spotove kojima se apelovalo na građane da redovno odlaze na medicinske preglede. B92 odbacuje te tvrdnje i podseća da je uvek učestvovala u podizanje zdravstvene kulture građana i ukazivanju na značaj medicinskih pregleda i podseća da su istoj akciji doprinos dali i drugi mediji.

I Ministarstvo zdravlja je odbacilo tvrdnje ove nevladine organizacije ističući da "u toku 2011. godine Ministarstvo zdravlja nije izdvojilo materijalna sredstva za kupovinu medijskog prostora na RTV B92".

Ministarstvo naglašava i da su ovako neprecizna saopštenja organizacije “Doktori protiv korupcije”, bez jasnog određivanja na koji period se odnosi tzv. “finansiranje” određene medijske kuće, u najmanju ruku neodgovorna, i imaju za cilj da javnost dovedu u zabludu, čime ne doprinose objektivnom, profesionalnom i istinitom izveštavanju.

Novo saopštenje "Doktora protiv korupcije" možete pročitati u našoj posebnoj vesti. To saopštenje je usledilo nakon reakcije Insajdera na njihovu prvu ocenu početnih epizoda serijala "Kupoprodaja zdravlja".

Saopštenje B92 i "Insajdera":

B92 kao medijska kuća i autori „Insajdera“ kao novinari koji se bave istraživačkim novinarstvom, a ne polemikama sa nevladinim organizacijama, pa makar to bila i NVO „Doktori protiv korupcije“, ovim odbacuju kao apsolutno neosnovane tvrdnje da je Ministarstvo zdravlja, navodno, uticalo na programe B92 preko naknada za emitovane spotove kojima se apelovalo na građane da redovno odlaze na medicinske preglede. Podizanje zdravstvene kulture građana i ukazivanje na značaj medicinskih pregleda jeste akcija u kojoj bi B92 uvek učestvovao, kao što pozdravljamo činjenicu da su istoj akciji doprinos dali i drugi mediji.

Svako ko je funkcionalno pismen, jednostavnim uvidom u arhivu priloga na RTV B92, dostupnom i na našem internet sajtu, kao i u sve što je do sada emitovano u emisiji „Insajder“, može i sam da utvrdi da smo uvek slobodno informisali javnost. Upravo je B92 bio redak medij koji je ukazivao na sve zloupotrebe u zdravstvu, zbog čega je i sama Dragana Jovanović više puta gostovala u različitim programima. To što se Dragana Jovanović toga sada ne seća, ili ne želi da se seti, jeste problem Dragane Jovanović, a ne B92, jer se B92 ni ranije, a ni sada nije rukovodio, niti se rukovodi, bilo kakvim drugim interesima mimo interesa javnosti.

Na kraju, kleveta je i besramna laž da je Veran Matić porodično povezan sa osobom koja je u RZZO zadužena za bilo koji aspekt formiranja i kontrole lista čekanja u bilo kojoj zdravstvenoj ustanovi, uključujući i pominjani Institut za onkologiju Vojvodine. Nije, takođe, tačno da se nepravilnostima u radu ove institucije B92 nije bavio; najmanje u jednoj emisiji je učestvovala i Dragana Jovanović.

Zbog iznošenja neosnovanih i netačnih optužbi, čime se nanosi šteta ugledu emisije „Insajder“ i ugledu B92 kao medija, našem ličnom ugledu i ugledu članova naših porodica, bićemo prinuđeni da zaštitu zatražimo na sudu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: