Ubedljivi dokazi SAD o zaveri

Američki saveznici smatraju da su dokazi SAD o zaveri za ubistvo ambasadora Saudijske Arabije u Vašingtonu ubedljivi. Rusija i Kina izrazile oprez.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.10.2011.

19:22

Default images

Ambasadorka SAD u UN Suzan Rajs izvestila je o tom slučaju najviše predstavnike preostalih 14 članica Saveta bezbednosti.

Ovo je deo američke diplomatske kampanje da se iskoristi zavera za ubistvo saudijskog ambasadora, koju su prema nekim navodima američki agenti slučajno otkrili, kao okidač za pojačanu međunarodnu osudu Irana i možda nove sankcije toj zemlji.

Ambasador Francuske u UN Žerar Aro ocenio je dokaze u tom slučaju kao "veoma ubedljive".

Ruski ambasador Vitalij Čurkin rekao je da će Moskva slučaj proučiti "veoma, veoma ozbiljno". Zamenik kineskog ambasadora Vang Min samo je prokomentarisao da je istraga još u toku.

Pred sudom u Njujorku su u utorak dvojica muškaraca, među kojima i član specijalne iranske jedinice za akcije u inostranstvu, otpuženi za kovanje zavere za ubistvo ambasadora Saudijske Arabije u SAD Adela Al-DŽubeira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: