Čopor pasa napao trudnicu

Za manje od 24 sata u Beogradu su psi napali dve osobe trogodišnju devojčicu i trudnicu. Grad će se intenzivnije baviti problemom pasa lutalica.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 12.10.2011.

14:55

Default images

To je potvrdio i sekretar za Komunalne i stambene poslove Predrag Petrović.

Trudnica koju je napao čopor pasa nije povređena, oseća se dobro, ali je doživela veliki stres, rekao je Petrović na konferenciji za novinare u parku u ulici Grčića Milenka, gde se napad desio.

Petrović je istako da grad neće odustati od zacrtane politike ni kada je u pitanju kontrola vlasničkih pasa, i poručio da će se insistirati na povećanju kaznene politike i njenom hitnom sprovođenju.

Vlasnici treba da poštuju nedavno usvojenju Odluku o držanju kućnih ljubimaca na teritoriji grada Beograda, a grad će nastaviti sa projektima

Pre manje od 24 sata, na Karaburmi je staford terijer napao trogodišnju devojčicu i odgrizao joj uvo. Taj pas nije bio lutalica, ali je izleteo iz dvorišta i nasrnuo na devojčicu koja se u utorak po podne sa bakom vraćala iz vrtića

Povređena devojčica je operisana i lekari su uspeli da joj prišiju uvo.

Vlasnik staforda koji je napao devojčicu je priveden, dok je pas prebačen u kafileriju u Ovči na posmatranje.

I pas koji je u čoporu napao trudnicu biće u karantinu u Ovči, a analize će u narednih nekoliko dana pokazati da li je zaražen besnilom.

U Upravi za veterinu, međutim kažu da nisu u mogućnosti da od kuće do kuće kontrolišu vlasnike pasa.

"Da ulazite nekome u domacinstvo i stan prosto nije moguće. Kontroliše se na javnim površinama u parkovima, prilikok šetnji, izvođenjima kućnih ljubimaca u šetnju, ali da ulazite nekome u stan prosto ne vidim mogućnost da to bilo koja inspekcija to radi osim policije ako neku prijavi, ako neko prijavi da ga uznemirava kućni ljubimac njegovog komšije ili na ulici" , kaže Sanja Čelebićanin iz Uprave za veterinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: