Vorlikova:Omogućiti bezbednu Paradu

Ambasadorka SAD Meri Vorlik apelovala na vlasti u Srbiji da učine sve što je u njihovoj moći da omoguće održavanje uspešne i bezbedne Parade ponosa.

Izvor: B92

Sreda, 28.09.2011.

18:22

Default images

Ona je ponovo pohvalila napore policije da zaštiti ovu manjinu na prošlogodišnjoj Paradi.

"Kako je Srbija u pripremama za ovogodišnju Paradu ponosa, želeli bismo da još jednom pohvalimo napore policije da zaštiti ovu ugroženu manjinu tokom prošlogodišnje Parade i još jednom damo podršku ostvarivanju prava na slobodu okupljanja i slobodu govora", rekla je Vorlikova.

Ambasadorka je napomenula da je podrška Vlade Srbije "Paradi ponosa" 2010. godine pokazala posvećenost zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda, koja su garantovana Ustavom Srbije svim građanima ove zemlje i osnova su demokratije.

Ona je dodala da parade ponosa širom sveta predstavljaju važan i opšteprihvaćen način za pripadnike lezbijske, homoseksualne, biseksualne i transseksualne (LGBT) zajednice da zastupaju svoja prava i unapređuju svest o pitanjima značajnim za ovu zajednicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: