Mirna noć, dežurstva na barikadama

Noć na severu Kosova protekla je mirno. Prelazi Brnjak i Jarinje i dalje su pod blokadom barikadama, a građani su se tokom noći smenjivali na dežurstvima.

Izvor: B92

Nedelja, 25.09.2011.

10:35

Default images

Budući da su većina puteva, kao i baza Kfora iznad prelaza Jarinje, blokirani barikadama, helikopteri ostaju glavno sredstvo za transport i snabdevanja vojnika Kfora.

Lokalni Srbi koriste alternativne puteve.

Oko pedesetak srpskih vernika, koji su krenuli do Đakovice na osveštenje crkve Uspenja presvete Bogorodice, jutros je na administrativnom prelazu Merdare više od dva sata čekalo na pratnju Kfora, koji je trebalo da ih sprovede u Đakovicu, izjavio je predsednik opštine Đokica Stanojević.

Stanojević je rekao da je autobus, u kome su se nalazili Srbi, administrativni prelaz Merdare prešao bez problema, ali da je dogovorena pratnja Kfora stigla sa dva sata zakašnjenja.

Stanojević je rekao da će službu u crkvi, potpuno uništenoj u pogromu 17. marta 2004, koja je potom obnovljena, služiti vladika raško prizrenski Teodosije i mitropolit Amfilohije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: