Vukčević: Kraj mračne stranice

Hapšenje Ratka Mladića je istorijski dan koji će zatvoriti jednu mračnu stranicu, izjavio je za B92 Vladimir Vukčević, koordinator Akcionog tima.

Izvor: B92

Petak, 27.05.2011.

22:08

Default images

On je dodao da je tim činom Srbija dokazala da je iskreno sarađivala sa Haškim sudom.

Vukčević je naglasio da će na ovaj način žrtve srebreničkog masakra dobiti satisfakciju, a sam Mladić priliku da na sudu dokazuje da nije kriv.

Vukčević je objasnio da je u trenutku kada je potvrđena vest o hapšenju Mladića bio u društvu glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca na regionalnoj konferenciji tužilaca na Brionima. Prema njegovim rečima, Bramerc je sedeo između njega i hrvatskog državnog tužioca Mladena Bajića i u tom trenutku mu je ispod stola čestitao.

"Kada sam potvrdio da je sve urađeno, on (Bramerc) je ispod stola uhvatio moju ruku i stegnuo je da mi čestita, Bajić je to zapazio, ali drugi nisu", kazao je Vukčević.

On je naveo i da je Mladić nakon hapšenja rekao da nije ubijao, kao i da svi koji su ubijali treba da odgovaraju.

"Mladić je svestan toga, ali on za sebe navodi da nije ubijao. On se slaže sa mnom da svi koji su se ogrešili o zakon treba da odgovaraju", naglasio je Vukčević.

On je istakao da Mladić svoju nevinost može da dokaže samo na sudu, odnosno u Tribunalu u Hagu. Vukčević je ponovio da se još nije sreo sa Mladićem, ali da je čuo kako je taj haški optuženik za njega rekao da "nije fotogeničan".

O tome kako je izgledao dolazak Mladića u sud za B92 govori tužilac Vladimir Vukčević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

12 h

Podeli: