Savatijević profitirao milion evra

Radosav Savatijević osumnjičen da je angažovanjem mehanizacije svoje firme, u fiktivnoj izgradnji zaobilaznica oko Požarevca i Smedereva profitirao milion evra.

Izvor: B92, Blic

Nedelja, 08.05.2011.

15:47

Default images

Posao mu je, kako se navodi u krivičnoj prijavi, dodelio Branko Jocić, bivši direktor "Puteva Srbije", koji je, takođe, osumnjičen za učešće u ovoj zloupotrebi.

Jocić je, prema istom izvoru lista "Blic", odobrio angažovanje mehanizacije Savatijevićevih preduzeća "Pamek" i "Beoogrev", konkretno glodalice za struganje asfalta, iako to nije smeo da uradi.

Međutim, ni tu nije kraj zloupotrebama. One su nastavljene i kroz navodnu izgradnju koja je izvođena od 2005. do 2007. godine. Deo radova jeste izvršen, ali ne u meri koja je prikazana u dokumentaciji preduzeća za puteve. Utvrđeno je da su fakture naduvavane, dokumentacija falsifikovana, i da je novac izvlačen kroz "peračke firme".

Zbog toga će protiv ove grupe biti podneta krivična prijava za zloupotrebu, falsifikovanje i pranje novca – kaže izvor "Blica". Svi uhapšeni bi danas trebalo da budu privedeni sudiji Specijalnog suda.

Podsetimo, bivši član Upravnog odbora EPS-a koji uhapšen prilikom pokušaja da pobegne u Bugarsku, kako je prvi objavio B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

10 h

Podeli: