Tijanić: Program RTS je za Nobela

Direktor Radiotelevizije Srbije Aleksandar Tijanić kaže da program javnog servisa, uzimajući u obzir uslove u kojima se radi, zaslužuje Nobelovu nagradu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.04.2011.

22:19

Default images

On je u izjavi za "Blic" naveo da je neophodno da RRA obezbedi evropski prosek plaćanja pretplate, ali i da se zabrani parlamentu nasilna uzurpacija 2. Programa RTS-a.

Kako kaže, RRA bi trebalo da smanji broj plaćenih večera sa vlasnicima privatnih televizija, ali i da ne brine o uslovima u kojima rade dva javna servisa.

Direktor javnog servisa je na ovaj način prokomentarisao najnovije saopštenje Saveta Republičke radiodifuzne agencije u kojem se navodi da “RTS u 2010. godini nije ispunio zakonom propisanu obavezu o procentu učešća nezavisne produkcije u programu i da je u više navrata kršio Zakon o oglašavanju”.

Tijanić tvrdi da bi trebalo da se zakon iz 2002. prilagodi ovoj godini, ali i da se nađe novac za socijalni program. Kako kaže, kada se javni servis zaštiti od političkih apetita vlasti i opozicije, sve obaveze će izvršavati na vreme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: