Rat saopštenjima DS i SNS

Izjave lidera SNS da će, bez obzira na zakon, odrediti datum izbora sadrže pretnju rušenja pravnog poretka, saopštio DS. SNS odgovara: DS je u strahu.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 11.04.2011.

07:58

Default images

Demokratska stranka i Srpska napredna stranka izdale su odvojena saopštenja. DS tvrdi da SNS ruši poredak, a SNS da je DS u strahu i da "laže"

"Poslednje izjave Tomislava Nikolića kojima najavljuje da će bez obzira na zakon odrediti datum izbora u sebi sadrže pretnju rušenja pravnog poretka, jer je zakonom propisano ko i kako raspisuje izbore", saopštio je DS.

Ta stranka ističe da je preuzimanje vlasti na protivpravni način nespojivo sa idejom demokratije, a naročito sa zalaganjem za evropsko društvo.

"Biti proevropska stranka znači poštovati zakon, parlamentarnu većinu i interes zemlje", ističe se u saopštenju te stranke i dodaje da je zakonom propisano ko i kako raspisuje izbore.

"Uprkos stalnim deklarativnim zalaganjima za mirne i demokratske proteste, Nikolić i Aleksandar Vučić svakodnevno šalju poruke sa elementima prikriveng ili otvorenog nasilja", kaže se još u saopštenju demokrata.

SNS odgovara

Na optužbe iz DS-a, naprednjaci odgovaraju svojim saopštenjem, u kom ocenjuju da je saopštenje Demokratske stranke, u kojem se čelnici SNS optužuju za pozivanje na rušenje pravnog poretka, izraz straha, nervoze i panike režima zbog narastajućeg nezadovoljstva naroda.

"Predsedništvo SNS smatra da je tekst saopštenja DS otvorena pretnja, ne samo Tomislavu Nikoliću i Aleksandru Vučiću, već i pretnja očuvanju demokratskog poretka, poštovanja osnovnih ljudskih i građanskih prava, kao i elementarnih političkih sloboda", kažu naprednjaci u svom saopštenju.

Ta stranka je odbacila sve pritiske i pretnje režima i najavila da će pojačati pripreme "za najmasovnije, mirno i demokratsko okupljanje građana Srbije zakazano za 16. april".

Naprednjaci su u saopštenju ocenili da "DS laže i obmanjuje građane kada kažu da se čelnici SNS zalažu za bilo kakvo nasilje, jer na skupovima koje organizuje nikada nije bilo nereda, za razliku od demonstracija koje je organizovao DS, a u kojima su ljudi ginuli, linčovani, a najznačajniji javni objekti spaljivani i rušeni".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: