DSS: Probudi se samosvesna Srbijo

Predsednik DSS Vojislav Koštunica pozvao "nacionalnu, samosvesnu i slobodnu Srbiju" da reaguje na kampanju koja se vodi protiv DSS, odnosno protiv Srbije.

Izvor: B92

Subota, 19.03.2011.

13:56

Default images

Koštunica je na sednici glavnog odbora svoje stranke poručio da nijedan režim neće moći da zaustavi povratak slobodne srpske misli.

On svojim partijskim kolegama nije pojasnio kakav će odgovor uslediti, navodeći da protiv DSS-a traje svakodnevna kampanja koju, kako je rekao, pojedini mediji vode sa neprikrivenom mržnjom.

"Pravi i jedini razlog zašto režim bez obzira napada DSS jeste naša politika. Da im (građanima) govorimo istinu o Kosovu, da im govorimo istinu o NATO, da im govorimo istinu o Evropskoj uniji, o neizvesnosti, bedi i siromaštvu u koju je režim gurnuo zemlju", naveo je lider DSS.

Prema njegovim rečima, na napade DSS i ponižavanje Srbije reagovala je javnost, pre svega nacionalno odgovorna inteligencija.

"Ovo je trenutak kada je sazrela odluka najodgovornijeg dela javnosti da više nijedna ružna reč ne sme da padne na Srbiju, a da ne dobije zasluženi odgovor. Ne može više bilo kome god padne na pamet da vređa našu istoriju, kulturu, Crkvu, veru, tradiciju, pismo, vrednosti, a da odmah ne dobije odgovor", naveo je predsednik DSS.

Istina o kojoj svedoči politika DSS, kaže Koštunica, boli, ali i "peče obraz sadašnjem režimu", zbog čega i specijalni tužilac hoće da se "obračuna sa tom i takvom" politikom DSS-a.

"Nikakve reforme pravosuđa i nikakav specijalni tužilac neće moći da zaustavi vapijuću potrebu Srbije da povrati svoje samopoštovanje i da se ponovo u Beogradu slobodno gaji i razvija slobodna srpska misao. Nema više druge nego da se na svakom mestu i u svakoj prilici odmah odgovori na sve uvrede, svaku primitivnu klevetu, svaki napad na Srbiju", rekao je Koštunica

Specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević najavio je nedavno da će Koštunica, u svojstvu svedoka, biti saslušan u istrazi o političkoj pozadini ubistva premijera Zorana Đinđića.

Sam Koštunica je prošle nedelje najavio da se neće odazvati eventualnom pozivu tužilaštva, dok je ministar policije Ivica Dačić rekao da Vojislav Koštunica za sada nije na spisku osoba koje će biti saslušane u okviru istrage koja se vodi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

160 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: