Klintonova za demokratiju u Egiptu

Američka državna sekretarka Hilari Klinton pozvala je Egipat da napravi korak ka mirnom prelasku na demokratiju, ali je dodala da će to biti dugačak put.

Izvor: B92

Nedelja, 30.01.2011.

17:45

Default images

Klintonova je za televiziju “Foks njuz sandej“ navela da je situacija u Egiptu nestabilna i složena, jer se demonstranti i dalje nalaze na ulicama.

Ona je dodala, podsetivši da je egipatski predsednik Hosni Mubarak prvi put za vreme 30-godišnje vladavine imenovao potpredsednika, da SAD, takođe, ne žele da promena vlasti u Egiptu dovede do represije.

Stejt department je građanima SAD u Egiptu savetovao da što pre napuste tu zemlju, jer se nemiri šire.

Egipćani širom zemlje već šesti dan demonstriraju protiv autokratskog režima predsednika Hosnija Mubaraka, koji se već 30 godina nalazi na čelu države. Demonstranti traže njegovu ostavku.

Prema podacima agencije Frans pres, u demonstracijama je do sada poginulo 111, a povređeno je više od 2000 ljudi. Televizija Al Džazira, kojoj je danas zabranjen rad, pominje najmanje 150 poginulih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: