Braća Murići: Lažni navodi Gardeta

Ramiz i Sadik Murići iz Peći, koje je izvestilac Saveta Evrope naveo kao ubijene svedoke optužbe protiv Ramuša Haradinaja u Hagu, opovrgli su te navode.

Izvor: B92

Subota, 08.01.2011.

11:00

Default images

Ramiz i Sadik Murići, čija imena izvestilac Saveta Evrope Žan-Šarl Gardeto spominje u izveštaju o zaštiti svedoka, pojavili su se u petak pred prištinskim medijima.

U intervjuu za KTV, braća Murići su naveli da su "nemalo iznenađeni i izbezumljeni lažima" koje su iznete u izveštaju Gardeta.

Oni kažu da su živi i da nemaju nikakve veze sa procesom protiv Haradinaja, da nisu svedoci u tom procesu i da bez ikakvih problema žive u Peći.

Najavili su da će zbog zloupotrebe njihovih imena za, kako su rekli, laži i klevete protiv Kosova, tražiti zadovoljenje putem pravde time što će tužiti čoveka koji je izradio taj izveštaj.

Pre nekoliko dana poslanik Parlamentarne skupštine Saveta Evrope iz Monaka Gardeto je u izveštaju o zaštićenim svedocima istakao da je stanje na Kosovu u toj oblasti veoma teško.

U izveštaju se kaže da su neki svedoci u slučaju optužnice protiv Haradinaja ubijeni i među ubijenima su spomenuta imena Sadika i Veselja Murićija, za koje se navodi da su ubijeni kao zaštićeni svedoci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: