Istraga o imovini porodice Sanader

Na računima ćerki bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera, uhapšenog u Salcburgu, pronađeno je više od milion kuna, piše zagrebački Jutarnji list.

Izvor: FoNet, Jutarnji list

Petak, 10.12.2010.

22:52

Default images

Istraga protiv bivšeg premijera Ive Sanadera, u jednom delu, bavi se i tačnim utvrđivanjem njegove imovine, navodi list.

USKOK u sklopu svoje istrage detaljno pokušava da rekonstruiše imovinu porodice Sanader i porodice njegove supruge Mirjane, koja se pre udaje prezivala Šarić.

6. decembra Hrvatska agencija za nadzor finansijskih usluga svim društvima za upravljanje investicionim fondovima u Hrvatskoj poslala dopis u kojem traži da u roku od tri dana dostave podatke da li su imenovane osobe iz uže i šire porodice Sanader i Šarić ulagale u investicione fondove kojima upravljaju ta društva.

U dopisu se traže podaci o visini ulaganja, vremenu ulaganja i trenutnom stanju njihovih deonica.

List piše da se istražuje Sanaderova rođaka Iva i sestra Danica, koja je časna sestra, zatim brat Vladimir, koji živi u Švicarskoj, brat sveštenik Vinko sa splitskom adresom, brat Miroslav koji živi u Austriji.

Navedeno je 13 ljudi koji mogu biti u vezi sa Sanaderom i preko kojih se može otkriti trag novca, navodi list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

7 h

Podeli: