Artemije i dalje protiv odluke SPC

Raščinjeni vladika Artemije i dalje odbija da poštuje odluke Sabora SPC i optužuje vladiku raško-prizrenskog Teodosija da je uzurpirao njegov posao.

Izvor: B92

Petak, 03.12.2010.

19:02

Default images

Artemije se u medijima oglasio preko svoje "informativne službe" i rekao da od Rusije nije tražio azil smatrajući to, kako kaže, još jednom anonimnom klevetom.

Upitan na koju će se stranu uputiti, raščinjeni vladika Artemije kaže da će poći „tamo gde je moguće“.

"Negde moram boraviti i Bogu svome služiti. Nikada se na početku sve karte ne otkrivaju. Treba nešto ostaviti da Bog rešava. A i vreme”, naveo je sada monah Artemije.

Bivši vladika Raško-prizrenske eparhije Artemije suspendovan je u februaru zbog finansijskih malverzacija u eparhiji, zbog kojih su podnete krivične prijave protiv najodgovornijih ličnosti iz njegovog okruženja, a penzionisan na majskom zasedanju Sabora SPC.

Raščinjen je poslednjeg dana jesenjeg zasedanja Svetog arhijerejskog sabora, posle pokušaja da preuzme vlast u nekoliko manastira na severu Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: