Nova vera i pravo na grobno mesto

Florzina Čepela svoju pokojnu majku ne može da sahrani na katoličkom groblju u Bačkom Petrovom Selu, jer je za života prešla u Adventističku crkvu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.11.2010.

19:03

Default images

Florzina tvrdi da je još pre sedam godina zakupljeno grobno mesto, ali da katolički sveštenik u tom selu ne dozvoljava sahranu zbog promene vere.

Florzinina majka, Tereza, preminula je pre nedelju dana. Iako je Florzina želela da je sahrani na katoličkom groblju u Bačkom Petrovom Selu, gde je i živela i gde je, kako tvrdi, pre sedam godina zakupila grobno mesto.

To međutim nije mogla učiniti, jer katolički sveštenik u selu nije dozvolio da bude sahranjena na katoličkom groblju

Katolički sveštenik u Bačkom Petrovom Selu Matefi Bela nije želeo da se pojavi pred kamerama B92, ali je ipak rekao da svaki postupak ima svoje posledice, pa i napuštanje svoje verske zajednice.

Pošto ne može sahraniti majku na katoličkom groblju, a nije mogla da čeka da se ova situacija razreši, Florzina je Terezino telo odvezla u Novi Sad, gde će biti kremirana. Međutim, i u tom slučaju će imati problem jer, kako kaže, ne može preuzeti urnu dok ne nađe novo grobno mesto gde će sahraniti svoju majku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: