Optimizam i verovanje

Premijer Srbije očekuje da se u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija usvoji srpska rezolucija o Kosovu, ali s tekstom prihvatljivim za EU.

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 07.09.2010.

13:18

Default images

S druge strane, potpredsednik SNS Aleksandar Vučić kaže da je ponižavanje građana što dva dana pred sednicu GS UN niko nije video tekst rezolucije.

Mirko Cvetković kaže da očekuje da će na zasedanju GS UN, 9. septembra, biti usvojena rezolucija o Kosovu koju je podnela Srbija, ali sa tekstom koji je prihvatljiv i za EU i "da na taj način izađemo iz ovog problema u kom smo se našli".

"Moja očekivanja jesu, s jedne strane, optimizam, ali sa druge strane i čvrsto verovanje u mogućnost da se to i desi", rekao je Cvetković.

Premijer očekuje da će ta rezolucija otvoritio vrata razgovorima za rešavanje gorućih i svih ostalih pitanja kada je reč o Kosovu i Metohiji.

Sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku, zakazanoj za 9. septembar, prisustvovaće i ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić, koji od danas boravi u SAD.

Kako je juče saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, tokom boravka u Njujorku, ministar Jeremić će imati i veliki broj sastanaka sa predstavnicima zemalja članica UN.

"Ponižavajuće, niko nije video tekst"

S druge strane, zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić ocenio je danas kao "potcenjivanje i ponižavanje" građana Srbije to što dva dana pred glasanje o rezoluciji o Kosovu u Generalnoj skupštini UN nije poznat tekst te rezolucije.

"Niko u zemlji ne zna šta piše u tom tekstu. Čekaju naši da nam ovi napišu. Svi se bavimo nečim, a nemamo pojma čime i to je čist bezobrazluk, bahatost vlasti i potcenjivanje i ponižavanje građana", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

On je dodao da će se SNS o rezoluciji izjašnjavati kad budu dobili njen tekst.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: